jiscpress.org
HjemKjønnssykdommer
Mycoplasma genitalium

Kjøpe Mycoplasma genitalium behandling – hurtig og diskret løsning i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

Mycoplasma Genitalium

Mycoplasma genitalium, også kalt mykoplasma, er en relativt ny og ukjent kjønnssykdom som skyldes en bakterie som kan forekomme i urinrøret hos menn og i livmorhalsen hos kvinner. Sykdommen har mange likhetstrekk med klamydia og gonoré, og overføres på samme måte gjennom seksuell aktivitet. Den kan imidlertid forårsake betennelser og symptomer som er langt kraftigere enn de man får ved klamydia, men mange kan også være bærere av tilstanden uten å merke noe.

Det antas at mycoplasma genitalium kan utvikle seg asymptomatisk over lengre tid, kanskje igjennom flere år, og en nyoppdaget infeksjon behøver derfor ikke å bety utroskap. Sykdommen smitter imidlertid like raskt som klamydia, og nærmere 10,000 nordmenn rammes nå av tilstanden hvert år.

Som med alle andre kjønnssykdommer, er det viktig at du får rask behandling hvis du mistenker at du kan være bærer av sykdommen. Hos JiscPress tilbyr vi antibiotikumet Aztihromycin som virker raskt og fjerner de fleste symptomer etter få dager.

Azithromycin (Azitromax) Produsert av: Teva

Azithromycin er et høykonsentrert antibiotikum som behandler tilstander som klamydia, gonoré, urinrørsbetennelse (uretritt), mycoplasma genitalium og ureaplasma urealyticum. Medisinen tas som én engangsdose med 2 tabletter a 500 mg.

Mer informasjon

Hva er mycoplasma genitalium?

Mcycoplasma genitalium er en liten frittlevende bakterie som først ble oppdaget i 1980. Den trives godt på slimhinner i urinrør, kjønnsorgan og endetarm, og kan forårsake betennelser i disse kropps komponentene. Slike betennelser oppstår gjerne i urinrøret og underlivet, og kan gi plager som svie og utflod hos både menn og kvinner.

Mykoplasma bakterien er svært vanskelig å dyrke ettersom den sjelden lar seg isolere, og dette gjør at det foreligger lite informasjon om sykdommens forløp på nåværende tidspunkt. Nye laboratorieteknikker har imidlertid klart å påvise at tilstanden overføres gjennom seksuell aktivitet.

Sykdommen er foreløpig ikke inkludert i den norske smittevernloven, og den er heller ikke klassifisert som allmennfarlig da det ikke foreligger nok informasjon om den for en slik klassifisering. Dette gjør at de som blir rammet ikke får dekket medisinen av folketrygden slik tilfellet er med andre kjønnssykdommer, og du må derfor betale for en eventuell behandling selv.

Gir mycoplasma genitalium symptomer?

En stor andel av de som er smittet av mykoplasma vil ikke oppleve noen plager, og i de tilfellene der sykdommen gir symptomer vil disse være identiske med de man får ved en klamydia infeksjon. Mykoplasma symptomene er imidlertid ofte mye sterkere enn de man får når man er smittet av klamydia.

Infeksjonen er imidlertid kjent for å kunne gi urinrørsbetennelse (uretritt) hos menn, og dermed svie ved vannlating, kløe/ubehag i urinrøret og utflod. Noen kan også få utslett på penishodet og lette smerter i penisroten. Uretritten har dessuten lett for å bli kronisk i de tilfellene der den forårsakes av mykoplasma, og man mistenker at langvarig tilstedeværelse av bakterien kan føre til bitestikkelbetennelse, prostatitt og leddbetennelse.

Hos kvinner kan mycoplasma genitalium gi svie ved vannlating og dessuten føre til at man får noe mer utflod fra skjeden enn vanlig. Mange opplever også å få blødninger under samleie og mellom menstruasjonene. For de som i tillegg har smerter i nedre mageregionen og feber, er det viktig å oppsøke lege raskt da dette indikerer at betennelsen kan ha spredd seg til livmor og/eller egglederne.

Kvinner forveksler ofte mycoplasma genitalium med blærekatarr, da symptomene er svært like.

Er tilstanden farlig?

Det er foreløpig ikke kjent hvilke langvarige skadevirkninger mycoplasma genitalium kan gi, men man antar at den kan medføre de samme komplikasjonene som klamydia. Dette innebærer en forhøyet risiko for bekkensmerter, nedsatt fertilitet og graviditet utenfor livmoren for kvinner, og i verste fall sterilitet hos menn. Slike ettervirkninger er likevel mer sjeldent for mykoplasma enn for klamydia.

Hvordan stilles diagnosen?

Hvis du har symptomer på urinrørsbetennelse vil legen normalt også teste deg for klamydia og gonoré ved å ta en prøve fra urinrøret. I tillegg kan du også måtte avlegge en urinprøve. Hvis prøvene viser seg å være negative, men du likevel fortsetter å ha ubehag, vil det være aktuelt å teste deg for mycoplasma genitaluim. Det er imidlertid få laboratorier som foretar denne testen, ettersom den er såpass ny.

Ved en eventuell påfølgende undersøkelse vil legen ta en penselprøve fra urinrøret hos menn, eller en tilsvarende utstrykning fra skjeden eller livmorhalsen hos kvinner. Det kan i tillegg være nødvendig med en urinprøve. Prøvene sendes så til et laboratorium for undersøkelse, og det vil derfor ta noen dager før en diagnose foreligger.

Hvilke behandlinger finnes det mot mycoplasma genitalium ?

Selve mykoplasma bakterien er en såkalt intracellulær bakterie som trenger inn i og bosetter seg i kroppens celler. Den skiller seg fra andre bakterier ved at den mangler cellevegg, noe som gjør at den ikke kan bekjempes med vanlige antibiotikamidler som pencillin.

For å få bukt med sykdommen er det nødvendig med et sterkere antibiotikum som Azithromycin, som er den anbefalte medisinen mot mycoplasma genitalium. For de fleste vil symptomene forsvinne etter én kur, men for enkelte kan det også være nødvendig med påfølgende behandlinger. Dette er fordi tilstanden kan være noe vanskelig å bli kvitt.

Det er viktig å avstå fra seksuell aktivitet i en uke etter behandlingen er påbegynt for å hindre smittespredning.

Hos JiscPress tilbyr vi en effektiv antibiotikakur med Azithromycin mot mycoplasma genitalium. Alle pasienter må imidlertid fylle ut en uforpliktende online konsultasjon med en av våre leger før de kan få tilgang til medisinen. Denne konsultasjonen skal sikre at hver enkelt pasient mottar en behandling som er riktig og forsvarlig å bruke.

Hvis legen godkjenner din forespørsel om behandling mot mykoplasma, vil du kunne motta behandlingen innen få dager.