jiscpress.org

Kjøpe Akne i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

Akne

Akne, også kalt for kviser eller acne vulgaris, er en betennelsesreaksjon som oppstår når porene i huden blir tette og talg bygger seg opp bak dem. Akne er mest vanlige i ansiktet, men kan oppstå flere steder. Blant annet er det en del som får akne på ryggen. Kviser er noe som rammer de aller fleste, spesielt i tenårene, og de færreste av oss tenker derfor på de som en hudsykdom. For de som blir kraftig rammet, kan imidlertid akne være en meget smertefull og plagsom tilstand.

Nærmere 80% av alle ungdommer har en eller annen form for kviser eller uren hud. Det er spesielt de i alderen 12-19 år som rammes, selv om enkelte også kan plages i mange år etter dette. Gutter har dessuten en tendens til å bli sterkere rammet av kviser enn jenter, selv om jenter kan imidlertid oppleve at disse problemene blir større når de får menstruasjon.

Det finnes heldigvis mange behandlinger og medisiner på markedet i dag som hjelper mot akne. Her hos JiscPress tilbyr vi blant annet antibiotika- behandlingen Tetracyclin som er spesielt effektivt for de som er sterkt plaget av kviser. Som behandling av kviser for kvinner som lider av akne, tilbyr vi også p-piller Diane, som både reduserer forekomsten av kviser, og i tillegg forhindrer uønsket graviditet.

Tetracyclin Produsert av: almus

Tetracyclin er en antibiotikakur som effektivt påvirker forekomsten av akne og rosacea. Den virker raskt og har en betennelsesdempende virkning. De fleste vil se positive forandringer allerede etter kort tids bruk.

Mer informasjon

P-piller mot akne Produsert av: Byer

Enkelte p-piller har ikke bare den fordelen at de beskytter mot graviditet, de kan også bekjempe alvorlige kviseproblemer og uren hud. Diane Mite er en p-pille som effektivt reduserer akne og mannlig hårvekst i ansiktet og på kroppen.

Mer informasjon

Hvorfor får man akne?

Man opplever normalt de første kviseproblemene når man kommer i tenårene. Dette er fordi mengden av det mannlige kjønnshormonet testosteron øker i denne perioden, hvilket får produksjonen av sebum i talgkjertlene til å øke. Sebum er et oljeliknende stoff som har som oppgave å smøre hår og hud. Når det produseres for mye sebum i kroppen, vil dette stoffet og døde hudceller sammen danne en myk plugg som tetter igjen utførselsgangene i huden.

Pluggen kan presse på kjertelveggen slik at den buler ut og danner en hvit hudorm (komedon). Hvis huden er åpen slik at det kommer luft til, vil imidlertid talgpluggen oksidere og forandre farge til svart. En slik komedon blir ofte referert til som en sort hudorm eller "blackhead".

Kviser oppstår først når talgpluggen blir sittende fast i en utførselsgang eller hårsekk og infiseres av bakterier. Dette skaper igjen avfallsstoffer som normalt fører til irritasjon og betennelse i talgkjertelen. Det første symptomet på en kvise er gjerne et ømt punkt på huden som etter kort tid utvikler seg til en rød og vond kul. Denne kulen vil etter hvert videreutvikle seg til en større hevelse med gulhvitt puss.

Det faktum at noen får mer kviser enn andre betyr ikke at de har et høyere nivå av mannlige kjønnshormoner i kroppen. Derimot er noen av deres talgkjertler mer følsomme for hormoner enn de er hos andre personer. Andre faktorer som også kan påvirke forekomsten av kviser er arv, stress, visse medikamenter og bruk av kremer og make-up som ikke er tilpasset din hudtype.

Flere studier konkluderer dessuten med at mye fet mat og søtsaker øker risikoen for utbrudd av kviser. Det kan derfor være lurt å unngå matvarer som du mener gjør kviseproblemet ditt større. Mange påstår i tillegg at urenslighet forårsaker akne, men det finnes ingen holdepunkter for at dette faktisk er sant.

Symptomer på hudormer og kviser

Hudormer og kviser oppstår normalt på de områdene av kroppen hvor man har mest talgkjertler, det vil si ansiktet, hodebunnen, nakken og øvre del av ryggen og brystet. De ømme, røde hevelsene i huden som inneholder synlig puss blir gjerne referert til som kviser. Hudormer brukes derimot om tilstoppede talgkjertler som enten er sorte eller hvite. Selve kvisene blir dessuten delt inn etter økende alvorlighetsgrad:

 • Overflatiske kviser kjennetegnet av hudormer
 • Kviser kjennetegnet av ømme og røde kuler
 • Kviser kjennetegnet av større verkebyller som gir skjemmende arr

Hvordan bli kvitt kviser?

For å holde potensielle kviser i sjakk kan det hjelpe å pleie huden daglig. En slik pleie er spesielt viktig for de med fet hud, da det det er større sjanse for å få kviser jo mer olje huden din produserer.

God daglig stell av huden vil innebære:

 • Bruk av renseprodukter som er beregnet for din hudtype, morgen og kveld.
 • Påføring av behandlingsprodukter på de mest utsatte områdene. Dette bør være produkter som setter ned talgproduksjonen, åpner porene og reduserer forekomsten av bakterier i huden.
 • Bruk av en fuktighetskrem som er beregnet for din hudtype slik at du unngår uttørking av huden som følge av renseproduktene og behandlingsproduktene du anvender.
 • Unngå å klemme på kvisene. Det kan forverre plagene og dessuten gi stygge arr.

Dersom du ikke ønsker å investere mye tid eller penger på å pleie huden, kan daglig vask med rent vann og en mild, hudvennlig såpe (pH ca. 6.5) også hjelpe mot fet aknehud.

Vær oppmerksom på at selv om naturlig soling og solarium kan dempe forekomsten av kviser for en dag eller to, fører det ofte til en forverring av tilstanden senere.

Mat mot kviser

Mens det er mange produkter på markedet som kan behandle kviser, er det også mulig å hjelpe seg selv en god del gjennom hvilke matvalg man gjør. Om du har kviser i ansiktet eller akne på ryggen så vil "behandling fra innsiden", altså mat, kunne hjelpe mot alle varianter.

 • Spis mandler for å øke inntaket av selennium - en sterk antioksidant
 • Vannmelon inneholder mye vann som hjelper kroppen bli kvitt slaggstoffer
 • Appelsiner har mye c-vitamin som kan hjelpe immunforsvaret, men bidrar også til reparasjon av huden
 • Gresskarfrø har mye magnesium som bidrar til å holde kontroll på hormonell aktivitet; som er kjent for å bidra til kviser i huden

Når bør du gå til lege?

I de tilfellene der man er sterkt plaget av akne, kan det være behov for en sterkere behandling som innebærer reseptbelagte medisiner. Det er derfor anbefalt at du kontakter lege dersom:

 • Du får kviser som er store og dype (byller).
 • Du lett får arr etter kvisene.
 • Du har forsøkt reseptfri behandling i 6-8 uker uten resultater.
 • Du plutselig får kviseliknende problemer i voksen alder. Det finnes også andre hudsykdommer som har lignende symptomer (for eksempel Rosacea eller nodulocystisk akne).

Hvilke behandlinger mot akne finnes det?

Det finnes behandlinger mot kviser som både er reseptfrie og reseptbelagte. Forskningen på de reseptfrie produktene er imidlertid svært mangelfull, og det er derfor vanskelig å si noe om hvor effektive de er. Alle studier som foreligger viser imidlertid at alle typer aknebehandlinger krever flere uker før de gir resultater, og såkalte hurtigvirkende produkter eksisterer derfor praktisk talt ikke.

Hvis du er svært plaget av kviser som er smertefulle og som lager synlige arr, vil du mest sannsynlig ha større nytte av en sterkere behandling. Det finnes i den forbindelse flere typer medisiner som kan være meget effektive. Disse medisinene deles først og fremst inn i 4 lokaltvirkende grupper, og 3 tablettvirkende grupper:

Lokaltvirkende:

Benzyloperoksid: Dette virkemiddelet kommer i form av krem eller gel, og finnes blant annet i kremene Basiron AC og Epiduo. Den skal brukes én til to ganger om dagen, og man vil normalt se en reduksjon i kviser etter 4-12 ukers bruk. Milde bivirkninger kan forekomme i form av rød og flassende hud, eller en kriblende følelse under huden der kremen påføres.

Azelainsyre: Dette virkestoffet ligner på benzyloperoksid, og finnes i salver som Finacea og Skinoren. I motsetning til benzyloperoksid er imidlertid produkter med azelainsyre reseptbelagte. Forskning indikerer at salver med dette virkestoffet kan redusere forekomsten av kviser, men forskningen er ikke god nok til å trekke klare konklusjoner. Bivirkningene er de samme som for benzyloperoksid holdige produkter, men forekommer ikke like ofte.

Kremer og geler med antibiotika: Kremer som inneholder antibiotiske virkestoff som for eksempel klindamycin har også vist seg å være effektive mot kviser. Slike legemidler virker ved å drepe de bakteriene som gjør kviser røde og betente, og de fleste brukere vil se resultater etter 4-12 uker. Kremene vil imidlertid ikke påvirke forekomsten av sorte og hvite hudormer.

Vitamin A-kremer: Også disse kremene kan brukes til å behandle kviser da de bidrar til å åpne porene i huden. De fleste brukere opplever normalt en reduksjon i kvisene etter ca. 12 ukers bruk. Man må imidlertid benytte slike kremer med forsiktighet da de vil gjøre huden mer mottakelig for sollys, noe som lett kan føre til solforbrenning. Denne behandlingen bør ikke brukes av gravide eller kvinner som forsøker å bli gravide.

Tablettvirkende:

Antibiotika tabletter: Dette er en sterkere behandling enn de medisinene som er beskrevet ovenfor, og blir ofte anbefalt til personer som har forsøkt slike kremer og geler uten resultat. Eksempler på slike antibiotika tabletter er erytromycin, doksycyklin eller tetracyklin. Hos JiscPress tilbyr vi blant annet tetracyklin mot kviser.. Alle behandlingene fungerer på samme måte ved at de reduserer antall betente kviser, og hos noen forsvinner kvisene til og med helt etter 6 måneder. Tablettkurene har imidlertid en tendens til å gi flere bivirkninger enn kremene.

Isotretinoin tabletter (Roaccutan): Denne behandlingsformen forskrives kun til de som lider av alvorlig akne eller de som har forsøkt alle andre behandlinger uten resultat. Isotretinoin hemmer hudens produksjon av fet olje, noe som kan redusere antall kviser, og til og med kurere et akneproblem. Bivirkningene som kan forekomme som følge av denne medisinen er likevel mer alvorlige enn for de andre behandlingsalternativene.

P-piller: Leger kan også forskrive enkelte p-pille merker som inneholder stoffene cyproteronacetat og etinyløstradiol mot kviser. Blant annet har p-pillen Diane ofte blitt anbefalt til pasienter som er sterkt plaget av akne, og som samtidig ønsker å ta prevensjonspiller. Diane ble i utgangspunktet utviklet som en akne medisin, men blir i dag mest benyttet som et prevensjonsmiddel.

Vil jeg bli kvitt kvisene?

De fleste vil som regel bli kvitt kviseproblemene sine når de blir eldre, men dette kan ta flere år. Heldigvis trenger du ikke å vente så lenge med å bli kvitt de irriterende utvekstene. Det tilbys i dag mange medisiner som kan behandle huden din i løpet av noen måneder, og enkelte av disse medikamentene kan til og med bestilles på nett.

Hos JiscPress tilbyr vi både tetracyklin tabletter og p-pillen Diane mot akne. Du kan enkelt få tilgang til den medisinen som passer best for deg ved å gjennomføre en online konsultasjon med en av våre leger. Konsultasjonen er helt uforpliktende og vil gi legen den informasjonen som han trenger for å kunne avgjøre om den ønskede behandlingen er riktig for deg.

Dersom legen godkjenner din forespørsel, vil en resept bli sendt til vårt godkjente apotek der medisinen blir behandlet av autoriserte farmasøyter. Medikamentet vil deretter bli pakket i en diskré eske, og så sendt direkte til din oppgitte leveringsadresse.