jiscpress.org
Hjem
Hårtap

Kjøpe Hårtap - hos menn i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

Mann studerer håret med behandling

Mannlig skallethet, også kalt androgen alopesi, er et resultat av betingede hormonelle faktorer hos menn, og kan starte allerede i slutten av tenårene. Hårtapet begynner normalt i vikene og på toppen av hodet eller kronen (vertex). Det utvikler seg deretter med gradvis håravfall som raskt resulterer i en skallet flekk på vertex og meget tynt hår i vikene. Hvis man får tilstanden i 20- eller 30-års alderen, og ikke behandler det med medisin, vil man ofte være helt skallet i alderen 40-50 år.

Hårtap er normalt genetisk, men kan også skyldes stress, bivirkninger av medikamenter, forhøyet kroppstemteratur, sterk solbestråling på hodet og hormonforandringer. Til tross for at denne tilstanden er meget vanlig hos menn, fryktes den likevel av mange da den medfører en følelse av aldring og tap av personlighet.

Det finnes heldigvis mange behandlinger mot skallethet på markedet i dag som både er reseptbelagte og reseptfrie. JiscPress tilbyr nå Propecia som er en reseptbelagt medisin som inneholder medikamentgruppen finasterid. Finasterid er klinisk påvist å være det mest effektive virkestoffet mot mannlig skallethet, da den både forebygger og stopper håravfall.

Propecia Produsert av: Merck logo

Propecia er et reseptbelagt medikament som både forebygger og reduserer skallethet hos menn. De fleste brukere opplever resultater allerede etter 3 måneder, og opp til 70% får tilbake håret etter 1 års bruk.

Mer informasjon

Hva er årsaken til mannlig hårtap?

Hvert enkelt hårstrå har en normal vekstfase på 2 til 5 år, noe som sørger for en konstant hårvekst i hodebunnen. I løpet av denne tiden vil hvert enkelt hårstrå gjennomgå tre hovedstadier. Det første og lengste stadiet er den anagene fasen der håret aktivt vokser. Det neste stadiet er den katagene fasen der hårroten beveger seg mot hudoverflaten. Denne fasen varer bare noen uker. Det siste stadiet er den telogene fasen som er en hvileperiode der hårstrået faller av. Deretter starter den anagene fasen om igjen.

Hårstråene vil hele tiden befinne seg i ulike vekstfaser, noe som sikrer at det alltid er mye hår som stikker ut av hodebunnen. Hos menn som lider av skallethet er imidlertid den anagene vekstfasen forkortet. Dette er på grunn av stoffet Dihydrotestosteron (DHT), som dannes når enzymet 5-alphareductance kommer i kontakt med testosteron. DHT danner et lag på hodebunnen som blokkerer receptor cellene i hårsekkene, slik at de ikke får de vekstforholdene og næringsstoffene som er nødvendig for en normal vekst. Hårene vokser derfor til en kortere lengde og faller raskere av, noe som fører til hårløse områder på hodet, spesielt ved vertex og tinningene.

De vanligste årsakene til hårtap:

  • Arveanlegg
  • Soppinfeksjoner og hudsykdommer
  • Androgenetisk alopeci (naturlig håravfall styrt av kjønnshormoner)
  • Jernmangel, diabetes og medikamenter (sekundært hårtap)
  • Telogen effuvium håravfall forårsaket av stress

Selv om håravfall kan forekomme hos enkelte kvinner, er det mest vanlig hos menn ettersom det ofte er styrt av det mannlige kjønnshormonet testosteron. Behandlinger som påvirker produksjonen av dette hormonet er derfor ikke beregnet på kvinner, og kan i enkelte tilfeller også være meget helseskadelig. Dette gjelder spesielt for gravide kvinner.

Hårtap - er det normalt?

Man har i gjennomsnitt ca. 100 000 hår på hodet til enhver tid, og det er helt normalt å miste opptil 100 hårstrå hver dag. Tap av hår utover denne mengden forekommer imidlertid hos mange, og kan være et resultat av flere årsaker slik som beskrevet ovenfor.

De aller fleste menn vil på ett eller annet tidspunkt i livet oppleve androgen alopesi, men akkurat når dette hårtapet starter varierer veldig. Nærmere 5% av alle norske menn som får tilstanden, opplever starten på et hårtap før de fyller tyve. Det er også denne gruppen menn som opplever det som spesielt vanskelig å miste håret, da det gir en sterk følelse av alderdom og tap av personlighet og sosial identitet.

Samfunnets syn på mannlig skallethet

Tradisjonelt sett har det å miste håret og bli skallet vært sett på som et tegn på alder, svakhet og til og med impotens. Før i tiden ble skallede menn ansett som ufarlige, og menn som hadde mistet alt håret deltok derfor ikke lenger i konkurransen om kvinnene. Menn uten hår hørte nemlig ikke hjemme verken i soverommet eller på slagmarken.

Det tradisjonelle synet på skallethet har heldigvis endret seg med årene, og i dag blir en glattbarbert isse ofte sett på som et tegn på styrke, virilitet og intelligens. Mange kvinner synes også at det kan være både tiltrekkende og sexy med menn uten hår.

Kan jeg forebygge mannlig skallethet?

For de som fortviler over et begynnende hårtap, finnes det heldigvis nå mange metoder og behandlinger som kan både forebygge og stoppe utviklingen av mannlig skallethet. Flere av disse behandlingene hjelper også hårsekkene med å produsere hår som normalt igjen.

Det finnes imidlertid mye kvakksalveri på markedet, og det er derfor viktig at du vet hvilken behandling du skal velge når du leter deg igjennom mylderet av alle medisiner og mirakelkurer som tilbys.

Kirurgi eller medisin mot hårtap?

De siste årene er det kun tre behandlinger som har hatt en dokumentert effekt mot hårtap: hårtransplantasjon eller medisiner som inneholder enten minoxidil eller finasterid. Kirurgi er imidlertid den eneste sikre løsningen hvis du ønsker å gjenskape hårprakten.

Ved en hårtransplantasjon vil kirurgen flytte ikke-følsomme hår fra nakken og opp på hodet. Denne metoden er imidlertid best egnet for menn som lider av hårtap i kun den fremste delen av hodebunnen. Alder, hårfarge, hårkvalitet og årsaken til hårtapet vil dessuten avgjøre om du er egnet for denne metoden.

Minoxidil er et virkestoff som finnes i form av væskeløsning, salve eller spray, og skal smøres lokalt på hodebunnen. Dette virkestoffet finnes for eksempel i produkter som Rogaine og Regaine. Effekten av minoxidil har imidlertid vist seg å kunne avta noe over tid, og er derfor ikke ansett for å være like effektiv som medisiner som inneholder finasterid.

Finasterid kommer gjerne i form av tabletter som skal tas oralt. Et eksempel på en medisin som inneholder dette virkemiddelet er Propecia som både behandler og forebygger mannlig skallethet. Effekten av dette virkemiddelet er rapportert i flere studier, blant annet i et eksperiment med 1553 menn der halvparten fikk finasterid og den andre halvparten fikk narremedisin. Samtlige menn som brukte 1 mg finasterid daglig i 12 måneder, opplevde at hårmengden økte med 11%. Mennene i narregruppen opplevde derimot et hårtap på 3% i samme periode.

Det er viktig å være klar over at verken minoxidil, finasterid eller noen andre medikamenter kan få håret til å gro på en skallet isse. For å få et best mulig resultat anbefales det derfor at man starter tidlig med en medisinsk behandling for å forebygge hårtap.

Hamilton-Norwood skalaen

Hamilton-Norwood skalaen ble utviklet av den amerikanske legen J. B. Hamilton på 1950-tallet for måling av mannlig skallethet. Denne skalaen ble videreutviklet av Dr. Norwood på 70-tallet, og brukes til å identifisere graden av hårtap hos menn. Skalaen kan være til god hjelp når du skal beskrive statusen på ditt hårtap til leger over telefon eller internett. Den er også et viktig verktøy dersom du selv ønsker å diagnostisere din tilstand.

Hårtap behandlinger som Propecia kan brukes frem til fase 5 på denne skalaen:

Hårtap hos kvinner

Også kvinner kan oppleve å miste håret, spesielt hvis skallethet er svært utbredt blant mennene i deres familie. Kvinner mister likevel ikke håret i det samme karakteristiske mønsteret som menn ofte gjør, og normalt begrenser hårtapet seg til toppen av hodet. Meget sjeldent vil tilstanden utvikle seg til totalt skallethet.

Ettersom mange av håravfall behandlingene på markedet virker ved å redusere produksjonen av testosteron hos menn, kan ikke disse behandlingene brukes av kvinner uten fare for helseskader. Det finnes imidlertid medisiner som også er spesielt beregnet på kvinner.

Kvinner kan dessuten bruke antiandrogener for å stoppe håravfall. Slike antiandrogener finnes blant annet Diane p-piller , og virker ved at de hemmer den maskuline effekten av mannlige kjønnshormoner.

Hvor kan jeg kjøpe en medisin mot skallethet som virker?

Det finnes i dag mange nettstedet som tilbyr medisiner, naturpreparater og mirakelkurer mot håravfall. Selv om det kan være vanskelig å velg den riktige behandlingen blant alle disse alternativene, kan det være en god start å velge et produkt som inneholder enten minoxidil eller finasterid. Disse er nemlig de eneste virkestoffene som har en klinisk påvist effekt.

JiscPress tilbyr medisinen Propecia mot håravfall . Dette preparatet inneholder finasterid og er påvist effektiv mot mannlig skallethet. Med vår faktura-betaling kan du kjøpe din behandling i dag og heller betale siden.

Behandlinger
Propecia
Pharma Check
var service til deg