jiscpress.org

Kjøpe Klamydia behandling online – hurtig og diskre løsning i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

Klamydia er en av de vanligste kjønnssykdommene i Norge, med et økende antall smittede tilfeller hvert år. Det er spesielt unge mennesker i alderen 16-25 år som får sykdommen, og en stor andel av de infiserte har ingen symptomer på at de faktisk er smittet. Dette gjør at mange ikke engang vet at de er bærere av sykdommen. For din egen og andres sikkerhet, anbefales det derfor at du sjekker deg ved partnerbytte og etter at du har hatt ubeskyttet sex.

Hvis du har blitt smittet av klamydia, er det viktig at du får behandling raskt; ikke bare for å unngå å smitte andre, men også fordi klamydia kan føre til varig sterilitet hos både kvinner og menn. Hos JiscPress kan du enkelt gjennomføre en uforpliktende legekonsultasjon online for å finne ut om en behandling mot klamydia er nødvendig for deg. Ønsker du å sjekke deg for klamydia først? Les mer om hvordan du kan ta en klamydia test hjemme.

Azithromycin (Azitromax) Produsert av: Teva

Azithromycin er et høykonsentrert antibiotikum som behandler tilstander som klamydia, gonoré, urinrørsbetennelse (uretritt), mycoplasma genitalium og ureaplasma urealyticum. Medisinen tas som én engangsdose med 2 tabletter a 500 mg.

Mer informasjon

Doksycyklin (Doxylin) Produsert av: 

Antibiotikumet Doxycyclin er spesielt effektivt mot rektal klamydia, men kan samtidig behandle uspesifikk uretritt, ureaplasma urealyticum, genetal klamydia og gonore. På grunn av medisinens høye effektivitet, skal den tas i en lavere dose over 7 dager.

Mer informasjon

Hva skjer hvis jeg ikke får behandling?

Selv om klamydia forårsaker relativt få og milde symptomer, kan den gi alvorlige konsekvenser på lang sikt. Sykdommen kan føre til fertilitetsproblemer hos både menn og kvinner hvis den ikke behandles raskt, og det hevdes at sykdommen er den viktigste årsaken til barnløshet blant par i Norge i dag. Hos kvinner kan klamydia føre til betennelser i eggstokker, eggledere og livmor som igjen kan gi arrdannelser og infertilitet. Sykdommen kan dessuten føre til spontanabort og misdannelser på fosteret hos kvinner som er gravide.

Hos menn kan lidelsen forårsake en lavere produksjon av spermier, og dessuten betennelse i sædlederne og testiklene, som igjen kan medføre varig barnløshet.

Vil du sjekke deg for klamydia? Du kan nå bestille en klamydia test på nett og få den sendt direkte hjem til deg. Testen er enkel å bruke og resultatet er mer en 99.5% sikkert. Du gjennomfører testen ved hjelp av en urinprøve som du selv tar (10-20ml) og deretter sender inn til undersøkelse. Du vil motta resultatet på nett innen 48 timer.

Gir klamydia symptomer?

Klamydia gir dessverre ikke alltid noen symptomer. I de tilfellene der symptomer likevel skulle forekomme, vil kvinner kunne oppleve forandret utflod, blødning mellom menstruasjonene, kløe/svie i underlivet, svie ved vannlating, ubehag ved samleie og kløe/sår slimhinne i endetarmen. Kvinner kan dessuten oppleve uspesifikke betennelser i urinveier og kjønnsorganer som følge av sykdommen. Menn derimot, kan oppleve symptomer som utflod fra urinrøret, svie ved vannlating, kløe i urinrøret/under forhuden, rød og hoven pung, utslett/sår på penishodet, og kløe/svie i endetarmen.

De fleste mennesker som er smittet med klamydia vil imidlertid ikke oppleve noen spesielle symptomer. I så mye som 60-80% av tilfellene er sykdommen symptomfri, og mange er derfor ikke engang klar over at de er bærere av lidelsen. Dette gjelder spesielt kvinner. Det er nettopp derfor klamydia sprer seg så raskt og så bredt, og man anslår at nærmere 60 nordmenn blir smittet av sykdommen daglig. Dersom du har symptomer eller du har hatt ubeskyttet sex eller nylig byttet partner, anbefales det på det sterkeste at du tar en klamydia-test for å eliminere muligheten for infeksjon. Husk at selv om sykdommen har milde symptomer, kan den gi alvorlige konsekvenser slik som permanent sterilitet dersom den ikke behandles raskt.

Hvordan behandles klamydia?

Klamydia kan enkelt behandles ved hjelp av antibiotika. Azitromycin og Doxycyclin er i denne forbindelse medisiner som ofte forskrives til rammede pasienter. De to medisinene kan i tillegg til å kurere klamydia, også behandle lidelser som gonore, ureaplasma, uretritt og mycoplasma. Behandlingene varierer imidlertid i styrke og dosering.

Azitromycin mot klamydia

Azitromycin er et høykonsentrert antibiotikum som kommer i tablettform. For behandling mot klamydia, cervicitt eller gonore, skal man ta medikamentet som en engangsdose på 2x500 mg.

Doxycyclin mot rektal klamydia

Doxycyclin er et antibiotikum som normalt forskrives til pasienter med rektal klamydia. Medisinen er svært effektiv og skal derfor tas i en lavere dose og over lengre tid enn Azitromycin. Vanlig dose er 2 tabletter á 100 mg daglig 7 dager.

Hvordan forårsakes klamydia og hvem rammes?

Klamydia er en seksuelt overførbar sykdom som smitter ved ubeskyttet sex; enten det er oralt, vaginalt eller analt samleie. Det er også fare for smitte dersom man benytter samme sexleketøy som en smittet partner, og man kan dessuten smittes indirekte med hendene når man beføler kjønnsorganene. Sykdommen er meget utbredt både blant menn og kvinner, men forekommer særlig hos personer som har ubeskyttet sex med mange seksualpartnere. Selve infeksjonen forårsakes av bakterien Chlamydia trachomatis som fester seg til slimhinnen i underlivet, endetarm og hals.

Det er spesielt unge menn og kvinner i alderen 16-25 år som får sykdommen, og det er derfor viktig at du er spesielt nøye med å teste deg dersom du faller innenfor denne aldersgruppen.

Må jeg gå til legen for å få behandling mot klamydia?

Klamydia må behandles med antibiotika, og for å få en slik behandling må du få en resept fra legen. Du kan imidlertid enkelt og raskt gjennomføre en online konsultasjon med en av våre leger her hos JiscPress. Konsultasjonen er helt uforpliktende og har som formål å gi legen nok informasjon til å kunne vurdere om en behandling mot klamydia er aktuelt for deg. Dersom legen godkjenner en antibiotikabehandling for din tilstand, vil en elektronisk resept sendes til et av våre apotek. Apoteket behandler deretter medisinen og sender den så direkte til din adresse i en diskre forpakning. Du kan motta din behandling allerede innen 2 virkedager.