jiscpress.org
Hjem
Røykeslutt

Kjøpe Røykeslutt i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

Slutt å røyke med en reseptbelagt behandling

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO), dør over 5,1 millioner mennesker årlig som følge av tobakksbruk. Dette tallet er beregnet å skulle stige til 8 millioner i 2030. Til sammenligning dør 1,2 millioner mennesker på verdensbasis i trafikken hvert år. Røyking tar dermed 4 ganger så mange liv som det trafikken gjør.

Røyking er også en av de viktigste underliggende årsakene til de mange helseproblemene vi har i verden:

  • Kreft i lungene, lever, hals, munn, livmorhalsen og blæren
  • Kronisk obstruktiv lungesykdom (kols)
  • Hjerte- og karsykdommer
  • Hjerneslag
  • Sterilitet
  • Astma og kroniske lungelidelser

Det kan være vanskelig å slutte å røyke, men det er ingen grunn til å fortvile hvis du ikke klarer det på første forsøk. De fleste må faktisk forsøke mellom 3 og 4 ganger før de lykkes, og den gode nyheten er at sjansen for suksess øker for hver gang du prøver å slutte. Hos JiscPress tilbyr vi behandlinger som kan gjøre det lettere for deg å stumpe røyken for godt. Husk at det er aldri for sent å slutte å røyke.

Champix Produsert av: Pfizer logo

Champix er et effektivt hjelpemiddel for deg som vil slutte å røyke. Det er en reseptbelagt medisin som ikke inneholder nikon, men som reduserer trangen etter sigaretter betydelig. Preparatet hjelper også mot de abstinensene som gjerne oppstå ved røykeslutt, og gir deg dermed en behagelig og mild overgang til en røykfri hverdag

Mer informasjon

Hvorfor er det så vanskelig å slutte å røyke?

Når du røyker eller snuser får du i deg stoffet nikotin. I løpet av sekunder fraktes nikotinen ut i blodbanen, og transporteres videre opp til hjernen, hvor det skilles ut som mange forskjellige stoffer. Et av disse stoffene er dopamin. Dopamin er et hormon som gir en følelse av glede og tilfredshet, og det er disse følelsene som stort sett gjør at man røyker eller snuser flere ganger. Ved gjentatt eksponering for snus og røyk, kan man bli avhengig og dermed oppleve abstinenssymptomer når man bestemmer seg for å slutte. De fleste vegrer seg for disse symptomene, da de ofte kan være meget ubehagelige.

Røyking og snusing kan føre til en rekke helseproblemer; ikke bare for deg selv, men også for de i dine nærmeste omgivelser. Hvert år dør mer enn 600.000 på verdensbasis på grunn av passiv røyking, og mange av disse er barn som er spesielt utsatt for de skadene tobakk kan medføre. Det er imidlertid aldri for sent å slutte og det vil alltid ha en positiv helseeffekt for deg og de rundt deg at du stumper røyken.

Hva skjer med kroppen når du slutter å røyke?

Etter 20 minutter

De første effektene av røykeslutt kommer allerede innen 20 minutter etter du har tatt den siste røyken. Blodtrykket og pulsen reduseres til normalt nivå og hendene og føttene får tilbake sin normale temperatur. Du har dessuten en vakrere og sunnere alderdom i vente, ettersom du nå har eliminert den viktigste årsaken til rynker og store porer i ansiktet.

Etter 12 timer

Etter kun et halvt døgn uten røyk eller snus, vil du føle deg mer våken og fornøyd. Dette er fordi nikotin- og karbonmonoksidnivåene i blodet nå er halvert, og oksigennivået er dessuten tilbake til det samme som hos ikke-røykere.

Etter 1 døgn

Kroppen din er nå renset for all karbonmonoksid, og lungene er i full gang med å rense ut avfallsstoffer som slim og bakterier. På dette tidspunktet har også faren for hjerteinfarkt begynt å synke, og helsen din begynner å bli bedre.

Etter 2 døgn

Røykesuget begynner nå å avta, og det er ikke lenger nikotin i kroppen din. Smak- og luktesansen er også betydelig forbedret, og alt både smaker og lukter derfor bedre enn før.

Etter 3 døgn

På dette stadiet føles alt litt enklere. Det er lettere å puste og energinivået har økt betraktelig. Dersom du bestemmer deg for å trene eller gå tur, vil du merke at du er i mye bedre form enn før.

Etter 2 uker - 3 måneder

Lungekapasiteten forbedres stadig og det er ikke lenger like stor risiko for å få hjerteinfarkt. Blodsirkulasjonen i kroppen har økt og folk kommenterer gjerne at du ser friskere, ettersom huden din nå har fått en sunnere farge. Hvis du tidligere har forsøkt å få barn, er det også større sjanser for at du vil lykkes nå.

Etter 1 - 9 måneder

Røykhoste og kortpusthet vil nå ha avtatt betraktelig. Flimmerhårene i luftveiene dine fungerer igjen som de skal, og lungekapasiteten har på dette tidspunktet økt med nærmere ti prosent. Det er ikke lenger like stor fare for å bli rammet av blodpropp, og blodårene dine er under reparasjon fra skadene som røyken tidligere har forårsaket.

Etter 1 år

Som en ikke-røyker i ett år, irriterer du deg antakeligvis over røyklukt og personer som ikke er villige til å gi opp sigarettene sine. På dette tidspunktet er sjansen for hjertesykdom halvert, og immunforsvaret ditt er også betraktelig bedre. Du blir ikke forkjølet eller syk like ofte som du muligens ble før, og du er heller ikke like utsatt for å få allergier eller andre luftveissykdommer.

Etter 5 år

Du har nå den samme sjansen for å få slag som en person som aldri har røkt. Risikoen for å utvikle røykerelatert kreft (for eksempel i munnhule, hals, strupe, urinblære og bukspyttkjertel) er også betydelig redusert, og celler som var under utvikling til å bli kreftceller, har nå blitt erstattet med nye, friske celler.

Etter 10 år

Dersom du pleide å røyke 20 sigaretter om dagen, har du nå spart kroppen for over 70 000 sigaretter. Det betyr også at du har spart over 360 000 kr. Risikoen for å dø av lungekreft er dessuten halvparten så stor som for den som røyker. De kommende årene vil denne risikoen også fortsette å avta.

Hvilke hjelpemidler er det mot røykeslutt?

Forbered deg

Sjansen for suksess øker for hver gang du prøver å slutte, og de fleste må ofte gjøre flere forsøk før de endelig lykkes. Det er viktig at du tenker igjennom hvorfor du vil slutte å røyke og forbreder deg på at du vil endre dine røykevaner. Før gjerne en dagbok og skriv ned dine tanker og problemer under prosessen. Lag en liste over alle de gode grunnene til å slutte med uvanen, slik at du kan hente motivasjon til å fortsette når du føler at fristelsen for en sigarett blir stor. Røykeslutt vil nå bli ditt viktigste prosjekt.

Vektøkning er noe mange er bekymret for i forkant av prosessen. Nærmere 85% av de som stumper røyken går opp i vekt, noe som betyr at det er kun 15% som ikke legger på seg. De fleste vil imidlertid miste disse ekstra kiloene i løpet av ett år. Drikk mye vann og spis små og regelmessige måltider når du slutter å røyke. Dersom du føler at du må spise for å dempe røykesuget, vær oppmerksom på å spise frukt eller grønnsaker istedenfor godterier, potetgull og andre usunne matvarer. Fysisk aktivitet påvirker dessuten kroppens naturlige appetitt regulering og hjelper derfor ved røyksug.

Bruk hjelpemidler

Å overkomme trangen til nikotin er en av de største utfordringene du står ovenfor når du skal å slutte å røyke. Heldigvis finnes det nå ulike hjelpemidler på markedet som kan hjelpe deg å stumpe røyken for godt.

Egen vilje: Du setter en dato og bruke din egen vilje til å overvinne trangen etter sigaretter. Selv om mange har prøvd med suksess, er det en lang vei for alle røykere. Uavhengig av hvor sterk din viljestyrke er, er det mer sannsynlig å lykkes med litt hjelp som medisinsk behandlinger.

Nikotinerstatning: Ved hjelp av nikotintyggegummi, plaster eller andre metoder av nikotinerstatninger, gir man kroppen nikotin uten å røyke. Kroppen vil sakte bli fant til at du ikke har nikotin i kroppen og metoden er mer vellykket enn bare viljestyrke. Dessverre faller mange tilbake til sigaretter når de prøver å slutte å røyke med hjelp av nikotinerstatning.

Hypnose og akupunktur: Alle som har forsøkt å slutte å røyke, vet hvor vanskelig det er i starte fasen. Trangen for nikotin er stor og man kan oppleve humørsvingninger og flere fysiske symptomer på å slutte å røyke. Hypnose og akupunktur kan føre til en vellykket røykeslutt blant enkelte røykere, men det er stor forskjell fra person til person.

Champix: Champix er et nyere reseptbelagt legemiddel mot røykeslutt, som har blitt utviklet av Pfizer. Fordelen med Champix er at den er utviklet mot nikotinavhengigheten og jobber effektivt mot uvanen. Behandlingen varer i 12 uker og reduserer røyksuget og abstinensene.

Kan jeg bestille en reseptbelagt behandling mot røykeslutt?

Reseptbelagte behandlinger kan gjøre det enklere å slutte å røyke ved å redusere gleden du føler gjennom røyken. De bidrar også til å eliminere hjernen ved å påvirke nikotinreseptorene. De som bruker reseptbelagte behandlinger kan doble sine sjanser for å lykkes, sammenlignet med dem som slutter å røyke med viljestyrken alene.

Champix arbeider for å stimulere nikotinreseptorene i hjernen, og lindre suget og abstinenssymptomene. Champix er en 12 ukers behandling og suksessen av røykere som slutter å røyke med Champix, er høyere enn noen andre eksisterende røykeslutt behandlinger. Du må være over 18 år og gjennomføre en online konsultasjon med våre leger. Hvis legen mener din helse er egnet til å ta Champix, vil en resept bli skrevet ut til deg og sendes direkte til våre apoteker som vil behandle din resept. Du vil da mottar din behandling innen 24 timer.

Behandlinger
Champix
Pharma Check
var service til deg