jiscpress.org
HjemKjønnssykdommer
Kjønnsvorter

Kjøpe Kjønnsvorter i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

Kjønnsvorter, også kalt kondylomer, er en seksuelt overførbar sykdom som rammer tusenvis av mennesker hvert år. Vortene forårsakes av humant papillomaviruset (HPV), og kan være svært plagsomme da de ofte er synlige og tilbakevendene. Sykdommen er dessuten meget smittsom, og spres normalt ved ubeskyttet samleie, enten dette er vaginalt, oralt eller analt.

Kjønnsvorter er sjelden farlige, men ettersom enkelte typer av HPV-viruset kan øke risikoen for livmorhalskreft hos kvinner, bør man likevel være på vakt. Man antar at mellom 20 og 30% av alle ungdommer som er seksuelt aktive, enten har eller har hatt kjønnsvorter, og det er spesielt ungdommer med hyppig partnerskifte som er utsatt.

Det finnes ingen permanent kur mot kjønnsvorter, ettersom HPV-viruset ikke kan kureres når man først får det. Det finnes imidlertid flere effektive behandlinger mot tilstanden, som raskt reduserer symptomene slik at man kan ha en normal hverdag uten plager.

Hos JiscPress tilbyr vi både Aldara og Condyline mot kjønnsvorter. Begge behandlingene reduserer plager raskt og fjerner kondylomene i løpet av få uker. Ved å gjennomføre en uforpliktende konsultasjon med en av våre leger, kan du enkelt få tilgang til en av disse behandlingene.

Aldara Produsert av: 

Aldara er en effektiv medisin mot blant annet kjønnsvorter (kondylomer). Preparatet virker raskt og reduserer ubehagelige symptomer, samtidig som den gradvis eliminerer kondylomene.

Mer informasjon

Condyline Produsert av: Nycomed

Condyline er en av de raskeste behandlingene som finnes mot kondylomer. Den fjerner kjønnsvorter på mindre enn 4 uker, og er meget enkel å bruke. Behandlingen gir resultater allerede etter 3 dager.

Mer informasjon

Hva er kjønnsvorter?

Kjønnsvorter er blomkållignende utvekster i huden, som gjerne er 1-3 mm i diameter. Utvekstene er ofte ruglete på overflaten, og forekommer normalt rundt endetarmsåpningen, i skjeden, urinrøret eller endetarmen, på livmorhalsen eller rundt skjedeinngangen. Hos menn kan utvekstene også oppstå på penis-skaftet eller forhuden, men sjelden på selve penishodet. Vortene forekommer både enkeltvis og i grupper.

Hvordan oppstår kondylomer?

Kjønnsvorter oppstår når HPV viruset påvirker cellene i hudoverflaten til å dele seg, slik at det dannes fortykkelser i huden. Det er disse fortykkelsene som kalles vorter. Det tar som regel 1-6 måneder fra man blir smittet til symptomene viser seg, men det kan også ta lenger tid.

Det er i gjennomsnitt 70% sjanse for at du får kjønnsvorter dersom du har en partner som lider av dette. Det kan dessuten være vanskelig å beskytte seg selv 100% mot sykdommen, da den også kan spres med fingrene og via hud-kontakt, og ikke bare gjennom kjønnsorganene. I svært få tilfeller kan også vortene smitte indirekte, for eksempel via fuktige håndklær. Barn kan i tillegg smittes ved fødselen hvis mor er bærer av sykdommen.

Hva er årsakene til et HPV virus?

Kjønnsvorter forårsakes av HPV-viruset, som overføres gjennom ubeskyttet seksuell aktivitet. I ca. 90% av tilfellene vil vortene forårsakes av en av to HPV typer: HPV-6 og HPV-11. Begge disse er såkalte "lav-risk"-typer, som betyr at de har et lavt potensiale for å forårsake kreft. Andre typer av HPV viruset, slik som HPV-16 er mer problematiske da de kan medføre cervikal kreft, også kjent som livmorhalskreft.

Ubeskyttet samleie med flere seksual partnere øker risikoen for å bli smittet av viruset, og dermed også risikoen for å få kreft.

Sykdommen forekommer relativt ofte hos yngre mennesker, og man regner med at nærmere 10% av alle menn og kvinner får sykdommen før de fyller 45 år.

Hva er HPV virus?

HPV står for humant papillomavirus, og inkluderer nærmere 120 ulike typer virus. Ca. 40 av disse smitter ved seksuell kontakt, og enkelte av virusene kan også forårsake vorter på forskjellige steder på kroppen. Viruset kan dessuten gi celleforandringer på både hud og slimhinner, som igjen kan føre til forstadier på ulike krefttyper i underlivet.

Ettersom HPV virus smitter gjennom infisert hud og slimhinne, vil ikke kondom kunne gi en fullstendig beskyttelse mot denne infeksjonen. Det kan også ta flere måneder før en person som er bærer av viruset får symptomer på sykdommen, og det er derfor lett å smitte andre i mellomtiden ettersom man ikke er klar over at man er infisert med viruset. De første symptomene viser seg gjerne som vorter, men i skjeden og på livmorhalsen medfører viruset sjelden plager, og eventuelle forandringer vil heller ikke kunne sees med det blotte øyet. Det er derfor viktig at man tester seg ofte for HPV virus, spesielt hvis man bytter partner regelmessig.

I de aller fleste tilfeller vil en HPV-infeksjon være helt ufarlig, og det anslås at nærmere 80% av alle voksne mennesker har vært smittet av viruset en eller annen gang. Hos 90% av disse går imidlertid infeksjonen over av seg selv etter ca. 2 år, uten at man behøver å foreta seg noe. Infeksjonen kan likevel skape komplikasjoner hvis en person er smittet av det over lengre tid, da dette øker risikoen for kreft i underlivet. En omdanning av celler fra en HPV-infeksjon til kreft tar normalt 10 år eller mer.

Hva er noen symptomer på kjønnsvorter?

Kondylomer forekommer tidligst 2-4 uker etter at man er smittet, men det kan ofte ta flere måneder før vortene blir synlige. Utvekstene forårsaker normalt ikke smerter, men kan likevel være plagsomme da de ofte klør. De varierer også mye i utseende, fra helt flate fortykkelser i huden til blomkållignende vorter.

Hos menn vil kondylomene ofte forekomme på penis, gjerne på eller under forhuden. De kan også sitte inne i urinrøret, og da gjerne like innenfor åpningen. Hos kvinner vil vortene ofte oppstå på kjønnsleppene, ved urinrøret eller inne i skjeden.

Kan kjønnsvorter kureres?

Nei, hvis man først har blitt smittet med kondylomer må man dessverre regne med å være bærer av viruset livet ut. Vortene kan dukke opp nå og da, men mange opplever også å bare få ett utbrudd. Selve behandlingen av utbruddet kan imidlertid foregå over flere måneder før kondylomene blir fullstendig borte.

Ettersom enkelte vortetyper også antas å kunne føre til celleforandringer og kreft i underlivet, anbefales det at kvinner med kondylomer i skjeden foretar jevnlige kreftundersøkelser hos sin fastlege.

Hvilken kjønnsvorter behandling er best?

Det finnes flere effektive behandlinger mot kondylomer. Her hos JiscPress tilbyr vi 2 av de mest anvendte medisinene mot tilstanden. Oppløsningen Condyline er den mest kjente av disse, men kremen Aldara har også en stor brukerandel i det norske markedet. Begge behandlingene er enkle å bruke, virker raskt og fjerner normalt kjønnsvortene helt innen 4 uker.

Du kan enkelt kjøpe en behandling mot kjønnsvorter ved å gjennomføre en uforpliktende konsultasjon med en av våre leger online. Legen vil vurdere ditt valg av medisin opp mot din helsetilstand og dine symptomer, og enten godkjenne eller avslå forespørselen. Dersom konsultasjonen godkjennes, vil en elektronisk resept bli sendt til vårt apotek hvor din medisin blir behandlet og pakket av autoriserte farmasøyter. Behandlingen blir så sendt i en diskré forpakning med ekspresslevering til din oppgitte adresse.

Hos oss kan du trygt handle med faktura, slik at du kan motta din behandling først og heller betale senere.

Behandlinger
Aldara Condyline
Pharma Check
var service til deg