jiscpress.org
HjemBorreliaDoksycyklin

Kjøpe Antibiotika mot borrelia i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

Actavis

Borreliose behandles normalt med antibiotika slik som penicillin eller Doksycyklin. Når disse medisinene brukes i tidlige stadier av sykdommen, vil de ha en helbredende virkning. I tilfeller der pasienten har fått en kronisk versjon av sykdommen, vil antibiotika også kunne bedre tilstanden. Doksycyklin er en av de mest brukte medisinene mot borreliose av flere årsaker:

  • Kan brukes mot alle stadier av borrelia
  • Mildere enn andre antibiotika behandlinger
  • Lavere risiko for bivirkninger
  • Kan brukes av personer med epilepsi og psoriasis

Du kan raskt og enkelt bestille en antibiotikakur med Doksycyklin mot borreliose her hos JiscPress. Alt du må gjøre er å gjennomføre en uforpliktende konsultasjon med en av våre leger. Denne konsultasjonen er nødvendig for at legen skal kunne avgjøre om en behandling med Doksycyklin er aktuell for deg.

jiscpress.org
Antibiotika mot borrelia
Antibiotika mot borrelia Antibiotika mot borrelia Antibiotika mot borrelia

Hvordan virker antibiotika?

Antibiotika er i utgangspunktet en fellesbetegnelse på stoffer som dannes av mikroorganismer og som motvirker veksten av andre mikroorganismer. Betegnelsen brukes dessuten også om syntetiske antimikrobielle midler.

Selv om vi i disse dager har et bredt spekter av forskjellige antibiotika typer, virker de alle på en av to måter:

  • Baktericide antibiotikum: Dreper bakterier ved å forstyrre dannelsen av celleinnholdet eller celleveggene hos bakteriene.
  • Bakteriostatiske antibiotikum: Stopper bakteriene fra å formere seg. En behandling med bakteriostatisk medisin varer som regel lenger enn en behandling med et baktericid middel. Dette er fordi formålet med denne typen antibiotikum er å gi pasientens immunforsvar nok tid til å rydde opp selv.

Doksycyklin er et bakteriostatisk middel som virker ved å hemme utviklingen av blant annet borrelia burgdorferi bakterien. Den dreper altså ikke bakteriene, men stanser istedenfor utviklingen av de slik at kroppens immunsystem for nok tid til å utrydde bakteriene selv.

Til toppen

Hvilke fordeler har antibiotika?

Antibiotika representerer antakeligvis det største enkelte fremskrittet innen medisin på 1900-tallet. Den virker raskt og kan både hemme og drepe sykdomsvekkende bakterier som borrelia burgdorferi.

Doksycyklin er et bredspektret antibiotikum som i tillegg til borreliose, også behandler andre typer infeksjoner slik som klamydia, bronkitt, lungebetennelse, urinveisinfeksjon, uretritt og malaria. Den forskrives ofte til pasienter som er sensitive overfor antibiotika, da den er mye mildere enn andre medisiner i denne kategorien. Den kan også brukes over en lengre periode uten at den skader kroppen, ettersom den praktisk talt ikke har noen toksisitet. Doksycyklin gir dessuten sjelden bivirkninger.

Til toppen

Kan jeg bruke en antibiotika-behandling som Doksycyklin?

Doksycyklin kan brukes av de fleste personer over 18 år som trenger behandling mot borreliose. Den skal imidlertid ikke brukes av kvinner som ammer eller som er gravide, eller av personer som er allergiske mot tetracykliner, minocykliner eller noen av de andre ingrediensene som finnes i Doksycyklin. Denne medisinen skal heller ikke brukes av personer som har den arvelige blodsykdommen akutt porfyri.

Dersom du har redusert eller nedsatt leverfunksjon, tar medisiner som kan gi bivirkninger på leveren, har systemisk lupus erythematosus, eller unormal muskelsvakhet (myasthenia gravis) bør du også være forsiktig med å ta Doksycyklin.

Doksycyklin kan ha en hemmende effekt på baktericide medisiner, og skal derfor ikke kombineres med slike preparater.

For å behandle borrelia i tidlig stadium, vil pasienter normalt få forskrevet en behandling over 14 dager, der man skal ta 2 tabletter a 100 mg om dagen.

Til toppen

Gir en slik antibiotika bivirkninger?

En antibiotikabehandling med Doksycyklin kan medføre bivirkninger hos enkelte. Slike bivirkninger forekommer imidlertid sjelden og er dessuten gjerne milde ved bruk at dette legemiddelet.

Reaksjoner som karakteriseres som vanlige er tarmforstyrrelser (kvalme, oppkast, diaré og magesmerter), betennelse i spiserøret, tap av appetitt, rødming, vansker med svelging, verkende muskler eller ledd og øresus.

Mer sjeldne bivirkninger inkluderer leverproblemer (gulsott, hepatitt eller leversvikt), utslett, betennelse i bukspyttkjertelen, mildt økt trykk i kraniet, allergiske reaksjoner med hevelser i hals- og ansiktsregionen eller alvorlig hudutslett.

For enkelte personer kan bruken av Doksycyklin medføre økt følsomhet overfor UV-lys. Du bør derfor unngå enhver form for soling mens du bruker denne medisinen, og også 14 dager etter endt behandling for ikke å bli sterkt forbrent.

Dersom du får plagsomme eller langvarige bivirkninger ved bruk av Doksycyklin, er det viktig at du stanser behandlingen og kontakter lege omgående.

Til toppen

Kan jeg bestille en behandling mot borreliose på nett?

Ja, du kan enkelt kjøpe din behandling med Doksycyklin her hos JiscPress ved å gjennomføre en uforpliktende konsultasjon med en av våre leger. Legen vil bruke den informasjonen du oppgir i konsultasjonen til å vurdere om en behandling mot borreliose vil være aktuell for deg. Dersom forespørselen godkjennes, vil en elektronisk resept bli sendt til vårt apotek, som så behandler og pakker din medisin for deretter å sende den direkte hjem til deg.

Vi tilbyr dessuten betaling med faktura, slik at du kan kjøpe din betaling i dag og heller betale senere.

Til toppen
PDF
Behandlinger
Doksycyklin
Pharma Check
var service til deg