jiscpress.org
HjemFAQ

Kjøpe FAQ i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

Lover og Regler

Hvordan garanterer JiscPress ditt personvern?

JiscPress oppfyller alle EU/EØS-kommisjonens lover og regler angående personvern og taushetsplikt. Vi vil aldri dele noen av dine personlige opplysninger med en tredjepart uten tillatelse, og eventuelle medisinske opplysninger vil kun bli sett av legen som er ansvarlig for din konsultasjon. For å sikre ditt personvern, blir alle bestillinger sendt i umerket emballasje, som betyr at innholdet ikke vil være synlig på pakken. Det vil heller ikke være synlig på kontoutskriften at du har kjøpt varer fra oss. Alle transaksjoner vil være merket med vårt moderselskap, Hexpress EU Ltd.

Er medikamentene deres ekte?

Ja, vi er en seriøs aktør innen privat helsevern, og vi kan garantere at alle våre medikamenter er genuine. Legemidlene blir hentet direkte fra produsentene og blir behandlet ved vårt EU-godkjent apotek i London. Vårt apotek er registrert ved Royal Pharmaceutical Society.

Dersom du ønsker å validere våre farmasøyter eller apotek kan du gjøre dette via disse linkene:

Apotek: http://www.pharmacyregulation.org/registers/pharmacy (Registreringsnr 1108466)
Apotek: http://www.pharmacyregulation.org/registers/pharmacist (Registreringsnr 2044966)

Hvordan kan jeg sjekke at medisinene jeg har kjøpt er ekte?

Du kan alltid sjekke om et legemiddel er ekte eller ikke ved å kontakte produsenten av medikamentet og be de sjekke batch-nummeret på esken. Batch nummeret vil som regel være trykket på en av sidene på esken som medisinen ligger i. Du kan også kontakte vårt apotek for å sjekke autentisiteten på våre preparater:

Apotek: Alfred R. Hoz (Registreringsnr 2044966)
Adresse: JiscPress Healthcare LLC (Registreringsnr 1108466)
138-140 Mitcham Road, London, SW17 9NH
Tlf: +44 020 7084 6661

Er JiscPress i samsvar med EU/EØS lover?

Ja, JiscPress er et helt lovlig alternativ til det offentlige helsevesenet. Vi opererer i samsvar med EU/EØS-lover og reguleringer, som tillater privatpersoner å importere medikamenter til personlig forbruk så lenge medikamentene er registrert lovlige i avsender- og mottakerland. JiscPress samarbeider kun med autoriserte leger, og alle våre legemidler sendes ut fra et registrert apotek. Alle resepter som foreskrives er dessuten basert på en konsultasjon som ivaretar din sikkerhet. Det betyr også at ikke alle kan bestille behandling hos oss. Ved mistanke om misbruk av våre tjenester eller dersom man ikke er egnet for en behandling vil våre leger avvise bestillingen. Våre leger reguleres av GMC (det britiske legemiddelverket) og vårt apotek er registrert og reguleres av Royal Pharmaceutical Society i Storbritannia.

Er det lovlig å bestille legemidler til Norge?

Det er tiltatt å importere legemidler du har kjøpt på internett fra land innenfor EØS inn til Norge. Legemidlet må være til eget personlig bruk og mengden du kjøper er ikke mer enn 3 måneders forbruk. Alle legemidler hos JiscPress er lovlig i Norge og våre leger vil kun skrives ut behandlinger opp til 3 måneders forbruk. Dette gjør at det er helt lovlig når din behandling går gjennom Tollvesenet i Norge.

Kan man returnere en pakke etter den har blitt levert?

I følge loven er det ikke lov å returnere medikamenter etter disse har blitt levert. Imidlertid, dersom din bestilling er blitt skadet på veien eller det er tegn til at pakken er blitt manipulert ber vi deg kontakte pasientstøtten teamet umiddelbart. For å unngå noen problemer med medisinen.

Hvor gammel må jeg være for å kunne bestille?

Våre leger skriver kun ut resepter til personer som er over 18 år.

Bestilling

Hva er en online konsultasjon?

En online konsultasjon gjør at våre leger er i stand til å diagnostisere din tilstand uten at dere trenger å møtes ansikt til ansikt. Konsultasjonen er et spørreskjema med spørsmål vedrørende din generelle helse, i tillegg til spesifikke spørsmål knyttet opp mot din medisinske tilstand. Våre leger vil bruke denne informasjonen til å vurdere hvorvidt det er hensiktsmessig og trygt for deg å bruke medikamentet.

Hva er inkludert i prisen når jeg bestiller?

Våre priser inkluderer konsultasjon med en autorisert lege, det valgte legemiddelet og frakt og levering. Vi leverer til alle land innefor EU/EØS.

Hva skjer når jeg sender inn bestillingen min?

Din bestilling vil først sendes til vårt medisinske senter hvor en av våre leger sjekker informasjonen du har oppgitt. Dersom den ønskede behandlingen er egnet for deg, vil legen utstede en resept. Denne resepten sendes deretter til vårt apotek i London. En farmasøyt vil så behandle ditt medikament og pakke det inn i en diskre forpakning som sendes direkte hjem til deg.

Hvorfor spør dere etter mitt personnummer?

Ved forsendelse av reseptbelagte legemidler til Norge, krever Posten å få mottakerens personnummer før de fortoller pakken. Dette kravet fremmes på bakgrunn av tollforskriften, og gjøres kun én gang for hver kunde:

http://www.posten.no/vilkar/fortolling/artikler/vilkar-for-fortolling-ved-motta-av-sendinger-fra-utlandet

Innhenting av mottakernes personnummer er tidkrevende, og fører ofte til at forsendelser blir liggende til fortolling i mange dager før de kan sendes videre. I de tilfellene der Posten ikke lykkes i å innhente mottakerens fødselsnummer, vil pakken bli returnert til oss etter 14 dager.

JiscPress forsøker nå å forkorte leveringsprosessen ved å spørre etter ditt personnummer når du bestiller en behandling. Vi spør imidlertid om dette nummeret kun ved første bestilling, og det er helt valgfritt om du ønsker å oppgi det eller ikke. Dersom du ikke ønsker å utgi ditt personnummer, merker du bare av boksen der det står ”Jeg ønsker ikke å oppgi mitt personnummer”.

I de tilfellene der personnummeret oppgis, vil det automatisk bli kryptert og implementert i en fortollings-fullmakt som sendes til [email protected]. JiscPress vil med andre ord ikke ha tilgang til dette nummeret, og det vil ikke være tilgjengelig for andre enn Posten Norge.

Hvis du ikke ønsker å utgi ditt personnummer, og nummeret ikke allerede er registrert hos Posten, er det viktig at du selv tar kontakt med Posten Norge for å gi de en fortollingsfullmakt. Dette kan gjøres så snart du mottar et sporingsnummer på pakken.

Hvorfor trenger dere telefonnummeret mitt?

Vi behøver din oppdaterte kontaktinformasjon dersom det skulle oppstå problemer med bestillingen. Dette kan for eksempel være manglende medisinsk informasjon eller problemer med betalingen. Ofte er kontakt per telefon den enkleste måten å sikre at medikamentet blir sendt ut så raskt som mulig.

Kan jeg sende min resept til dere?

Nei, dessverre. Du kan sende med din resept som ekstra dokumentasjon for legen, men for å kunne få tilsendt din ønskede behandling må du alltid gjennomføre en online konsultasjon med en av våre leger.

Kan jeg bestille på telefon?

Ja, hvis du har trenger hjelp til bestilling kan du ringe vårt pasientservice team på tel. 81 17 70 24. Våre linjer er åpne fra mandag til fredag mellom kl. 10.00 og 19.00.

Hva skjer dersom bestillingen ikke blir godkjent av legen?

Hvis bestillingen din ikke blir godkjent av våre lege vil JiscPress Pasientservice konakte deg enten via e-post eller telefon. Pasientservice vil informere deg om hvorfor du har fått avslag på din behandling. Som oftest vil et slik avslag begrunnes med at legen har mistanke om at du lider av en annen tilstand eller at det finnes andre behandlinger som er bedre egnet for deg. Dersom du får avslag på bestillingen vil ikke din konto bli belastet.

Kan man legge inn mer enn én bestilling om gangen?

Dette beror på hvilken tilstand og behandlinger det gjelder. Noen medikamenter kan forårsake potensielt alvorlige bivirkninger hvis de kombineres. Dersom du ønsker å legge inn to eller flere bestillinger, er det viktig at du gjennomfører ulike konsultasjoner for de ulike medikamentene. Våre leger vil alltid sjekke hvilke medikamenter du har brukt tidligere for å sikre at du ikke blander legemidler. De vil også kunne gi deg råd og veiledning dersom du trenger behandlinger for ulike tilstander samtidig.

Legemidler

Må jeg rådføre meg med min fastlege før jeg bestiller behandlinger hos dere?

Det er ikke påkrevd at våre pasienter førtst rådfører seg med sin fastlege før de bestiller medisiner på JiscPress. Det er imidlertid alltid lurt å rådføre seg med en lege ansikt-til-ansikt før du benytter deg av nye medikamenter.

Hva skjer dersom jeg får bivirkninger?

Det er ikke uvanlig å oppleve bivirkninger ved bruk av medisiner, spesielt dersom du begynner på en ny behandling. Vanlige bivirkninger er beskrevet på våre sider, og i de fleste tilfeller vil ikke legemidlene forårsake alvorlige bivirkninger. Dersom du opplever reaksjoner som er plagsomme eller langvarige ved bruk av en medisin, er det viktig at du stanser bruken omgående og kontakter lege eller apotek.

Andre nettsteder krever ikke konsultasjon. Hvorfor er denne prosessen så komplisert?

Det er strengt forbudt å selge og kjøpe medikamenter på nett uten noen form for konsultasjon eller resept. Selv om prosessen kan virke noe tidkrevende og komplisert, er dette for å sikre at du som pasient mottar medikamenter som faktisk vil behandle din tilstand og som samtidig er trygge å bruke. Konsultasjonen er derfor først og fremst et tiltak for å fremme din egen sikkerhet. Dersom et nettsted gir deg muligheten til å kjøpe medikamenter uten resept eller konsultasjon kan du være sikker på at dette er en useriøs, ulovlig og potensielt farlig nettside. Medikamenter fra slike nettsteder kan utsette deg for alvorlig helserisiko og det er også stor fare for at medikamentene ikke inneholder de riktige virkestoffene.

Levering

Når kan jeg forvente min bestilling?

Bestillinger som legges inn før klokken 16.00 fra mandag-fredag vil bli sendt ut samme dag. Bestillinger over helgen vil bli sendt kommende mandag. Noen ganger kan levering tar opp til 3-5 dager.

Min pakke er til fortolling. Hvor lang tid tar det/Hva skjer nå?

For reseptbelagte legemidler som importeres, vil posten vanligvis ta kontakt med mottakeren for å få en bekreftelse på hvem varen er til og at den faktisk er til personlig bruk. I denne forbindelse vil de mest sannsynlig spørre etter ditt fødselsnummer. Hvor lang tid fortollingen tar varierer veldig. Hvis pakken din har ligget til fortolling over flere dager, anbefaler vi deg å ta kontakt med posten da det kan være at de trenger ytterligere informasjon fra deg:

Må jeg signere når jeg motta behandlingen?

Ja, reseptbelagte medisiner kan ikke overleveres uten en signatur, og navnet på mottakeren og brukeren av medisinen må være den samme.

Jeg la inn en bestilling for flere dager siden, men den har ennå ikke kommet. Hva kan jeg gjøre?

Hvis bestillingen din er blitt godkjent av våre lege vil du ha mottatt en bekreftelse på e-post. Dersom du ikke har mottatt dette bør du ringe oss på 81 17 70 24. Hvis du har mottatt bekreftelse på dine-post, skal du også ha fått et sporingsunmmer for pakken som du enten kan bruke på UPS eller Posten sine sporingssider. Hvis du trenger ytterligere hjelp, kan du kontakte pasientstøtte teamet.

Pakken min har blitt returnert til dere! Hva er problemet?

Dersom pakken din har blitt returnert til oss, er dette som regel fordi posten ikke har lykkes i å innhente ditt personnummer for fortolling av pakken. For alle reseptbelagte legemidler som sendes fra utlandet, trenger posten mottakerens fødselsnummer for å kunne fortolle pakken:

http://www.posten.no/vilkar/fortolling/artikler/vilkar-for-fortolling-ved-motta-av-sendinger-fra-utlandet

Dersom denne dokumentasjonen ikke har blitt skaffet til veie inne 14 dager, vil forsendelsen bli sendt tilbake til oss. Vi kan imidlertid sende bestillingen tilbake til deg så fort vi mottar den, men anbefaler deg i slike tilfeller om å ta kontakt med oss, enten via e-post eller telefon.

Vil pakken vise hva jeg har bestilt?

Nei, alle legemidler vil bli pakket i diskré forpakninger. Det vil si at pakkene ikke vil ha noe informasjon om innholdet på utsiden av emballasjen. Foretaksnavnet JiscPress vil heller ikke være tilgjengelig på utsiden.

Betaling

Hvordan skjer betalingen?

Vi belaster aldri din konto før din behandling har blitt godkjent av vår lege og en resept har blitt skrevet ut. Ingen kostnader vil derfor påløpe på din konto før din resept har blitt sendt til apoteket og har blitt behandlet.

Hvilken valuta vil jeg bli belastet i?

Vi aksepterer betaling i alle store valutaer, inkludert NOK, SEK, DKK, GBP, Euro og USD.

Hvilke kreditt-og debetkort godtar dere?

Vi aksepterer betaling fra Mastercard, Maestro, Visa Electron, Visa og American Express.

Hvorfor har jeg ikke fått min faktura?

Når du bestiller medisiner fra JiscPress, vil du få tilsendt en e-faktura fra vår forretningspartner Svea. Fakturaen vil være tilgjengelig på din e-post innen 3 dager fra din pakke har blitt sendt ut, og må betales innen 2 uker for å unngå tilleggsgebyr. Vi anbefaler deg å sjekke din spampost (søppelpost) da fakturaen kan ha havnet der. Du kan også kontakte oss på telefon, email eller live chat for ytterligere informasjon om din betaling.

Hvorfor må jeg betale postoppkrav / tollavgift?

På grunn av importregler i Norge, vil alle varer som kommer inn fra utlandet pålegges en merverdiavgift på 25%. Dette gjelder dessverre alle typer varer, også legemidler. I tillegg kommer også en fortollingsavgift fra enten Posten Norge eller UPS, avhengig av hvem som fortoller varen. Både merverdiavgiften og fortollingsavgiften er dessverre utenfor vår kontroll og ingenting vi får gjort noe med, ettersom det går på norske fortollingslover.

Tidligere kunne vi sende ut våre kunders bestillinger i konvolutter. Disse ble ikke ble stoppet i tollen og derfor heller ikke tillagt merverdiavgiften. Dette får vi dessverre ikke lov til lenger, og vi er nå pålagt å sende alle bestillinger i esker som i de fleste tilfeller blir stoppet i tollen.

Hvordan vil denne transaksjonen vises på kontoutskriften?

For å holde bestillingen konfidensiell vil ikke JiscPress vises på kontoutskriften. Transaksjonen vil bli gjort under navnet til vårt moderselskap, Hexpress EU Ltd.