jiscpress.org
Hjem
Hemoroider

Kjøpe Hemoroider i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

Hemoroider

Hemoroider er en meget vanlig tilstand som finnes hos nærmere 1/3 av alle mennesker. Det anslås at så mye som 80% av den voksne norske befolkningen har eller har hatt en eller annen form for tilstanden. Ettersom graden av plager varier veldig, finnes det imidlertid mange som ikke engang merker at de har sykdommen.

Selve tilstanden er et resultat av hovne og betente blodårer, såkalte åreknuter, i eller rundt endetarmsåpningen. Hemoroider er ikke farlig, men kan være både plagsomt og sjenerende ettersom de kan forårsake smerte, svie og kløe. Mange er også plaget av følelsen av å hele tiden ha noe i endetarmsåpningen, og knutene kan dessuten gi små blødninger ved avføring.

Det kan være både sjenerende og ukomfortabelt å gå til legen med hemoroider, og mange velger derfor heller å lide i stillhet eller prøve ut gamle kjerringråd mot tilstanden. Nå kan du imidlertid raskt og diskré få behandling mot problemet online. Hos JiscPress tilbyr vi flere medisiner som effektivt behandler hemoroider slik at du kan få livskvaliteten tilbake. Gjennomfør en uforpliktende konsultasjon med en av våre leger i dag, og motta din behandling innen få dager.

Proctosedyl Produsert av: sanofi-aventis

Blir du sjenert av hemoroider som gir deg smerte, kløe og ubehag i endetarmsområdet? Da kan du med fordel prøve en behandling med Proctosedyl. Den gir en hurtig lindring av plagsomme symptomer, samtidig som den behandler hemoroidene slik at de krymper. Preparatet fås som både stikkpille og rektalsalve.

Mer informasjon

Anusol HC Produsert av: Mcneil

Anusol-HC gir en rask lindring mot smerter og ubehag som forårsakes av hemoroider. Den reduserer symptomer som kløe, svie og hevelse, og inneholder dessuten virkestoffer som mykgjør og krymper hemoroidene.

Mer informasjon

Scheriproct Produsert av: Bayer

Scheriproct rektalsalve er en effektiv behandling mot hemoroider som raskt og enkelt reduserer smertefulle og ubehagelige symptomer. Den inneholder to aktive virkestoffer som sammen bidrar til at hemoroidene krymper. Salven kan også brukes mot betennelser eller smertefulle hudsprekker i og rundt endetarmsåpningen.

Mer informasjon

Xyloproct Produsert av: AstraZeneca

Xyloproct er en bedøvende rektalkrem mot irritasjon, smerte og hevelse i endetarmsområdet. Den er meget effektiv mot hemoroider, prokitter, analfissurer og anorektaleksem, og virker raskt etter påføring.

Mer informasjon

Hvilken grad har jeg?

Det finnes fire ulike grader av hemoroider. :

Grad 1: Dette er hemoroider som ligger langt opp i endetarmen og som aldri kommer ut, selv om du presser hardt på toalettet. De kan imidlertid kjennes med en finger, og legen kan også se de når han undersøker endetarmen med et anoskopi (rør).

Grad 2: Disse hemoroidene stikker ofte ut når du presser, men smetter så tilbake igjen når du slutter å presse. Dette er den vanligste graden av hemoroider som forekommer hos hele 80% av den berørte befolkningen.

Grad 3: Dette er hemoroider som henger utenfor endetarmsåpningen hele tiden. De kan imidlertid dyttes inn i tarmen med en finger, og vil da holde seg der til man presser.

Grad 4: Dette er hemoroider som kun sitter på utsiden av anus og kan ikke dyttes på innsiden av tarmen. I de tilfellene der disse kulene sprekker, vil de ofte etterlate seg hudfolder som blir kalt for marisker.

hemoroider

Hva er hemoroider?

Hemoroider er små kuler av blodårer som kan ligge både innenfor og utenfor endetarmsåpningen. Indre hemoroider, som ligger på innsiden av endetarmsåpningen, vil ofte bli trykket ut med avføringen, for deretter å gå tilbake av seg selv. Ytre hemoroider vil derimot kun gå tilbake når de dyttes inn, mens de som sitter lenger ut ikke vil kunne dyttes tilbake. Det er spesielt kulene som ligger innefor anus som er de mest plagsomme da de ofte gir mer ubehag.

Av og til kan blodet som finnes inne i kulene størkne og danne en blodpropp, og man får da noe som kalles en trombosert hemoroide. En slik kule er ofte på størrelse med en drue og kan gi intense smerter, spesielt når man sitter, går eller bøyer seg. Kulen ligger normalt utenfor endetarmsåpningen og kan stort sett behandles med reseptbelagte salver som Scheriproct og Proctosedyl. I enkelte tilfeller kan kulen gi feber og uutholdelige smerter, og man må da til legen for å åpne og tømme den. Dette kan også gjøres på sykehuset med mer bedøvelse eller narkose hvis den tromboserte hemoroiden forårsaker store smerter.

Hemoroider symptomer: hvordan oppstår hemoroidene?

Hemoroider oppstår ofte på grunn av økt trykk på endetarmen som gjør at blodårene ikke får tømt seg slik de skal. Resultatet blir dermed små utposninger på blodårene som kan forekomme både innenfor og utenfor endetarmsåpningen. Kraftig press ved tarmtømming, tungt kroppsarbeid, fiberfattig kost, forstoppelse, diaré, overvekt, treg mage, lange perioder med stillestående aktivitet og graviditet kan alle bidra til sykdommen. I tillegg kan hemoroider også oppstå som følge av mer alvorlige tilstander som forstørret prostata, skrumplever, svulster i buken og svulster i endetarmen. Risikoen for å få lidelsen øker dessuten med alderen, ettersom bindevevet som støtter venene i endetarmen normalt svekkes og strekkes over tid.

Det er vanligvis lettere å gjenkjenne ytre hemorider siden de kan både sees og føles på huden som små klumper som gjerne ligger i klaser. Det vanligste symptomet på indre hemoroider er lyserødt blod i avføringen som ofte kan sees på et toalettpapir eller i selve toalettskålen. Andre symptomer kan være:

 • Kløe og væsking i eller rundt endetarmsåpningen
 • Smerter og ubehag i eller rundt anus
 • Lekkasje av brunlig væske i undertøyet
 • Følelsen av at man hele tiden har noe i endetarmsåpningen

Hemoroider under / etter graviditet?

Svært mange kvinner er plaget av hemoroider under og etter graviditet. Tilstanden kan oppstå uten forvarsel og er blant annet et resultat av at den voksende livmoren presser på endetarmen over lengre perioder i strekk. Dette hindrer blodet i å strømme tilbake til hjertet, og isteden hoper det seg opp i blodårene. Blodårene utvider seg så for å gi plass til mer blod, og resultatet blir små utposninger i huden i eller rundt endetarmsåpningen. Alle gravide kvinner får dessuten en høyere produksjon av hormonet progesteron i kroppen. Dette hormonet gjør blodårene mer avslappet, noe som fører til at de kan svelle opp og danne rom for både små og store klumper i området rundt anus.

For å redusere risikoen for tilstanden, er det viktig å holde området rundt endetarmsåpningen rent til enhver tid. Kvinner som allerede har hemoroider bør unngå å bruke parfymert toalettpapir til rengjøring og tørking av området, og i tillegg tørke forsiktig for å minske sjansene for irritasjon. Kjøleelementer som for eksempel isposer kan dessuten lindre smerter og redusere hevelse, og vil i tillegg bidra til å stoppe blødninger slik at hemoroidene gror raskere.

Det finnes også flere effektive medisinske behandlinger mot hemoroider, men mange av disse inneholder stoffer som ikke anbefales for gravide og ammende. Xyloproct er en rektalsalve som trygt kan brukes av gravide gjennom hele svangerskapet og også av ammende. Gravide som er mer enn 3 måneder på vei kan også i enkelte tilfeller benytte medisinen Anusol HC, men en slik bruk må gjøres i samråd med lege.

Hvordan forebygge tilstanden?

Det er flere ting du kan gjøre for å forebygge hemorider , og de fleste av disse tiltakene innebærer kun små livsstilsendringer. Noen råd kan være:

 • Spis fiberrik mat som grovbrød, grønnsaker og frukt
 • Ikke utsett toalettbesøk; gå på do når du må
 • Drikk mye vann
 • Ikke press for hardt ved avføring. Det er ikke alltid nødvendig å få ut siste rest
 • Sørg for å mosjonere regelmessig
 • Unngå lange perioder med tunge løft, spesielt hvis du er gravid
 • En sittering kan være en god løsning dersom det gjør vondt å sitte
 • Dersom hemoroiden kommer ut, bør du dytte den inn igjen. Bruk gjerne en hanske eller kompress med rikelig med vaselin
 • Sørg for god hygiene ved toalettbesøk

Hvilke behandlinger er det mot hemoroider?

Hemoroider - kjerringråd

Det finnes mange kjerringråd mot hemoroider. Det er imidlertid viktig å merke seg at de faktiske effektene av disse rådene er meget usikre, og i enkelte tilfeller kan de også forverre tilstanden. Noen vanlige kjerringråd er:

 • Spis 2 fedd med hvitløk daglig
 • Smør honning på de ytre infiserte områdene hver kveld. Dette skal gjøre at hemoridene mykner og skrumper inn.
 • Kok einerkvister til vannet blir brunt, og sett deg så skreds over dampen. Dette skal gjøre at utvekstene krymper og etter hvert forsvinner.
 • Legg noen hodekålblader i baken og sov med det over natten. Bladene kan gjøres myke ved å stryke de før bruk.
 • Skrell en rå potet og form den som en stikkpille. Stikk den inn som en stikkpille og sov med den over natten. To dagers behandling skal angivelig få bukt med tilstanden.

Hemoroider - behandling

Du kan få medisiner mot hemoroider både med og uten resept. Reseptfrie medisiner er imidlertid noe svakere enn de reseptbelagte midlene, og derfor ikke alltid like effektive. Dersom du har forsøkt et reseptfritt alternativ, men ikke fått de resultatene du ønsker, kan det være lurt å bytte til et sterkere medikament.

Salver og stikkpiller blir ofte brukt til å behandle hemorider da de har vist seg å være svært effektive. Noen av disse medisinene inneholder steroider og glukokortikoider, mens andre inneholder antibiotika, lokalbedøvelse og stoffer som påvirker produksjonen av bindevev i endetarmen slik at slimhinnen blir stram. Det er viktig å være klar over at ingen legemidler kan kurere problemet, men de vil derimot redusere plagene som oppstår på grunn av tilstanden.

Hvilken behandling passer meg?

Det er hemoroidenes plassering som avgjør om du bør behandle de med salver eller stikkpiller. Dersom de sitter i og utenfor endetarmsåpningen, kan det være en god idé å bruke krem eller gel. Ettersom tubene har en lang hals, er det lurt å føre spissen et par centimeter inn i endetarmen slik at du får smurt der også. Hvis hemoroidene sitter lenger inn, er det bedre å bruke stikkpiller ettersom disse gir en mer effektiv virkning lenger opp i tarmen. Vær nøye med å bruke engangshansker når du behandler hemoroider.

Bruk av stikkpiller og salver bør som regel skje hver morgen og kveld, og etter hver gang du har tømt tarmen. Rengjør gjerne området rundt anus med litt vann før du bruker medisinen. Salven skal smøres på de hemoroidene som ligger utenfor og rett innenfor endetarmsåpningen. Vennligst merk at medisiner som inneholder steroider ikke skal brukes over mer enn 7 dager, ettersom huden kan bli fortynnet og dermed utsatt for ytterligere skader over lengere bruk.

Kan jeg få behandling mot tilstanden online?

Ja, du kan nå bestille din behandling mot hemoroider over nett hos JiscPress. Alt du må gjøre er å gjennomføre en konsultasjon med en av våre autoriserte leger. Konsultasjonen er fullstendig uforpliktende og diskré, og informasjonen du oppgir vil gjøre det mulig for legen å avgjøre om en reseptbelagt behandling er passende og sikker for deg. Dersom legen godkjenner en slik behandling, vil en elektronisk resept bli sendt til vårt apotek, som deretter pakker og sender medisinen i en diskré forpakning rett hjem til deg.