jiscpress.org
HjemP-pillerCerazette

Kjøpe Cerazette i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

Organon

Cerazette er et anbefalt førstevalg når du skal begynne med p-pille. Det er en såkalt minipille som i motsetning til kombinasjonspiller kun inneholder gestagen. Den kan derfor med fordel brukes av kvinner som er sensitive overfor østrogen.

  • Forhindrer graviditet med 99,9% sikkerhet
  • Øker ikke faren for blodpropp
  • Kan brukes av kvinner som ammer, røyker og er over 35 år
  • Inneholder den aktive ingrediensen desogestrel 75 mikrog

For å få en resept på Cerazette her hos JiscPress, må du først gjennomføre en online konsultasjon med en av våre leger. Denne konsultasjonen er helt uforpliktende og vil tillate legen å foreta en grundig vurdering av din helsetilstand før en eventuell resept skrives ut. På den måten kan du være sikker på at du får en prevensjonspille som er trygg og sikker for deg å bruke.

jiscpress.org
Billede af Cerazette mini-piller
Billede af Cerazette Cerazette Cerazette

Hvilke fordeler har dette prevensjonsmiddelet?

Denne minipillen kan brukes av alle som trenger sikker prevensjon og som ønsker et østrogenfritt alternativ. Den er mer skånsom enn andre p-piller og dessuten den mest brukte av sitt slag i Norge. I motsetning til kombinasjonspiller, øker ikke Cerazette sannsynligheten for å få blodpropp og mange opplever også at menstruasjonen etter hvert faller helt eller nesten bort ved bruk. De fleste kvinner synes som regel dette er en befriende sideeffekt.

Cerazette gir normalt færre bivirkninger enn vanlige p-piller ettersom den ikke inneholder østrogen som normalt forårsaker de fleste uønskede sideeffektene fra andre prevensjonspiller. Minipillen kan dessuten trygt brukes av kvinner som ammer da den ikke påvirker produksjonen eller kvaliteten på brystmelken. Det er heller ingen forhøyet risiko forbundet med å ta pillen dersom du røyker eller er over 35 år.

Til toppen

Hvordan virker minipillen?

Cerazette forhindrer graviditet ved hjelp av hormonet gestagen. Dette hormonet endrer klebrigheten på slimet som dannes i livmorhalsen og gjør det tykkere og seigere slik at det blir vanskelig for sædcellene å få adgang til livmoren og egglederne. Dermed hindres de også i å møte eggcellen og befrukte den. Gestagenet hemmer dessuten selve eggløsningen i kroppen slik at egget ikke blir dannet. Derfor vil det heller ikke være noe egg å befrukte dersom sædcellene en ytterst sjelden gang skulle klare å trenge igjennom den seige slimhinnen og inn til livmor.

Til toppen

Hvem kan og kan ikke bruke minipillen?

Cerazette kan brukes av de fleste kvinner fra 18 år og oppover. Den er også spesielt anvendelig for kvinner som ikke tåler østrogener. Det er imidlertid viktig at du rådfører deg med lege før du begynner på minipiller og også informerer legen om eventuelle allergier eller helsemessige problemer du måtte ha.

Du må ikke bruke Cerazette hvis du er gravid eller mistenker at du kan være gravid. Du bør heller ikke bruke Cerazette hvis du har eller har hatt en eller flere av følgende tilstander:

  • Allergisk overfor destrogel
  • Blodpropp
  • Gulsott
  • Kreft som er følsom for kjønnshormoner (brystkreft)
  • Uforklarlig underlivsblødning

Vennligst merk at enkelte legemidler også kan hindre Cerazette i å fungere ordentlig. Dette inkluderer blant annet legemidler som brukes til behandling av epilepsi, tuberkulose, HIV infeksjoner, magesyke og depresjon.

Til toppen

Kan Cerazette gi bivirkninger og hvordan bruker jeg den?

I likhet med alle andre legemidler, kan bruken av Cerazette medføre bivirkninger. Disse bivirkningene er som regel milde og helt ufarlige og forsvinner ofte etter 3-6 måneders bruk. Vanlige bivirkninger inkluderer humørforandringer, nedsatt seksuell lyst, hodepine, kvalme, uregelmessig eller ingen menstruasjon, akne og vektøkning.

Mindre vanlige bivirkninger vil være oppkast, hårtap, infeksjon i skjeden, smertefull menstruasjon, tretthet og vanskeligheter med å bruke kontaktlinser. Ytterligere bivirkninger som forekommer svært sjelden er utslett, elveblest, pusteproblemer, smertefulle blårøde knuter i huden og angionevrotisk ødem (hevelse i ansikt, tunge eller svelg eller vanskeligheter med å svelge). Dersom du skulle oppleve en eller flere av disse tilstandene, er det viktig at du kontakter lege umiddelbart.

Dersom du starter med å ta minipillen på første menstruasjonsdag, vil du være beskyttet mot graviditet fra første pille. Hvis du derimot begynner å bruke Cerazette på et senere tidspunkt, vil du vil du være sikker fra dag åtte. I motsetning til vanlige p-piller der det er vanlig å ha pause mellom brettene, skal minipiller tas hver dag uten pauser. Dette betyr at når du har brukt opp alle tablettene på ett brett (28 piller), begynner du rett på et nytt uten opphold.

Fordelen med Cerazette er at den har et slingringsmonn på 12 timer. Dette betyr at det ikke er nødvendig å ta pillen på samme tidspunkt hver dag,. Så lenge du tar pillen innen 36 timer etter at du tok den forrige, vil du fortsatt være beskyttet mot uønsket graviditet. Dersom det går mer enn 36 timer etter at siste tablett er tatt, er du derimot ikke lenger beskyttet, og det anbefales derfor at du bruker ekstra prevensjon de neste 7 dagene.

Til toppen

Kan jeg få resept på nett?

Ja, du kan både fornye og få ny resept på Cerazette over nett her hos JiscPress. Alt du trenger å gjøre er å gjennomføre en enkel og sikker online konsultasjon med en av våre autoriserte leger, slik at legen kan fastslå om minipillen er et passende og trygt prevensjonsmiddel for deg og din helse. Konsultasjonen er helt uforpliktende. Dersom legen godkjenner din anmodning om Cerazette, vil en e-resept bli sendt til vårt apotek som pakker bestillingen i en diskré eske og sender den til adressen du oppgav under konsultasjonen. Du kan selv velge om du vil betale med en gang du bestiller eller etter at du har mottatt behandlingen.

Til toppen