jiscpress.org
HjemP-pillerEvra p-plaster
Produsert av

Kjøpe Evra contraceptive patch i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

Evra-plasteret er et meget enkelt prevensjonsmiddel som er spesielt praktisk for kvinner som har problemer med å huske sin daglige p-pille. Det gir nærmere 100% sikker beskyttelse mot graviditet, og må kun skiftes 1 gang i uken.

 • Samme effekt som p-piller
 • Gir mer regelmessige blødninger
 • Levering innen 48 timer
 • Aktive ingredienser: Norelgestromin 6 mg og etinyløstradiol 600 mcg
Pack of Evra patch
Evra patch - the packaging Evra Patch
 • Betal online eller med faktura etter levering
 • Levering innen 2 virkedager
 • Sikkert og anonymt
 • Pakningsvedlegg

Hvilke fordeler har p-plaster?

P-plasteret er 99.9% sikkert mot uønsket graviditet og må byttes kun 3 ganger i måneden. Du slipper derfor å huske på prevensjonen hver dag, noe som gjør den til et praktisk alternativ for deg som synes det er slitsomt å måtte holde kontroll på en daglig p-pille rutine. Mange kvinner opplever dessuten at Evra gir en mer regelmessig og stabil menstruasjon over tid, samtidig som den også reduserer menstruasjonssmerter. P-plasteret har i tillegg vist seg å ha en gunstig effekt på hudproblemer slik som akne og urenheter, og øker dessuten ikke risikoen for eggstokkreft.

Til toppen

Hvordan bruker jeg p-plaster og hvordan virker det?

Evra må settes på ren, tørr og hårløs hud. Anbefalte områder er seteballene, magen, ytre overarm eller øvre del av brystkassen. Plasteret bør imidlertid ikke settes på hudområder som lett blir irriterte eller såre; for eksempel brystene. For å unngå hudirritasjoner og kløe, er det også lurt å ikke sette plasteret på samme sted hver gang. Du kan fint dusje, trene, bade og gå i badstue med Evra, men det er viktig å sjekke at plasteret sitter godt daglig.

For umiddelbar effekt, må Evra settes på den første dagen i menstruasjonssyklusen. Du kan også starte på et senere tidspunkt i syklusen, men det vil da ta 7 dager før du er helt beskyttet. Plasteret skal skiftes på samme ukedag hver uke. Dette skal gjøres i 3 uker før du tar en pause på 7 dager. Begynn deretter med plasteret på den samme ukedagen igjen og fortsett i 3 nye uker. Evra p-plaster må ikke klippes, skades eller endres på noen måte da dette kan redusere effekten av prevensjonsmiddelet.

Evra virker på samme måte som vanlige p-piller bortsett fra at virkestoffene her tas opp i kroppen direkte gjennom huden, istedenfor gjennom tarmslimhinnen. Hormonene i plasteret, norelgestromin og etinyløstradiol, forebygger graviditet ved å hindre eggløsning, slik at det ikke blir dannet noe egg som kan befruktes. I tillegg endrer de også slimhinnene i både livmoren (endometriet) og livmorhalsen (cervix). Dette gjør at det blir svært vanskelig for sædceller å komme inn til livmoren og nærmest umulig for et eventuelt befruktet egg å feste seg.

Til toppen

Hvem kan/kan ikke bruke Evra?

P-plasteret kan brukes av de fleste kvinner mellom 18 og 45 år som ønsker en sikker beskyttelse mot uønsket graviditet. Du må imidlertid ikke bruke dette prevensjonsmiddelet dersom du allerede er gravid eller mistenker at du kan være gravid. Kvinner som er overvektige (> 90 kg) bør heller ikke bruke Evra, ettersom de får for liten konsentrasjon av hormoner i blodet til at sikkerheten fra prevensjonsmiddelet kan opprettholdes. Andre som frarådes å bruke p-plaster er kvinner som har eller har hatt:

 • Blodpropp eller har økt risiko for å få det
 • Alvorlig lever/bukspyttkjertel sykdom
 • Brystkreft eller andre krefttyper som er følsomme for østrogen
 • Udiagnostiserte blødningsforstyrrelser
 • Migrene med aura

Kvinner som ammer eller kvinner som er over 35 år og røyker bør heller ikke bruke preparatet.

Til toppen

Vil p-plaster gi bivirkninger?

Selv om bruken av Evra sjelden medfører langvarige bivirkninger, kan enkelte kvinner oppleve milde, men ubehagelige reaksjoner slik som hodepine, kvalme, humørsvingninger, ømme bryster og hudirritasjoner på grunn av plasteret. Slike bivirkninger vil som regel være kortvarige og går over av seg selv så snart kroppen har vendt seg til virkestoffene i prevensjonsmiddelet (normalt 3-6 måneder).

I svært sjeldne tilfeller kan p-plasteret også forårsake alvorligere bivirkninger slik som blodpropp i leggen og lungene, hjerteinfarkt og hjerneslag. Disse sykdommene er imidlertid like sjeldne hos personer som ikke bruker p-plaster. Det anbefales på det sterkeste at du kontakter lege umiddelbart dersom du opplever symptomer slik som smertefull hevelse i leggen, kraftige smerter i brystet, hoste og blodig oppspytt, vanskeligheter med å se eller snakke, besvimelse, krampeanfall eller nummenhet på den ene siden av kroppen.

Til toppen

Hvor kan jeg bestille Evra p-plaster?

Du kan kjøpe Evra-plaster her hos JiscPress. Alt du må gjøre er å gjennomføre en online konsultasjon med en av våre leger. Konsultasjonen er sikker, rask og helt uforpliktende, og vil kunne hjelpe legen med å avgjøre om p-plasteret er et sikkert og forsvarlig prevensjonsmiddel for deg og din kropp. Dersom legen godkjenner din forespørsel, vil en elektronisk resept bli sendt til vårt apotek. Apoteket vil videre pakke og sende medisinen hjem til ditt ønskede leveringssted i en diskré eske. Du kan selv velge om du vil betale med en gang eller utsette betalingen til etter at du har mottatt produktet.

Til toppen