jiscpress.org
HjemP-pillerNuvaRing

Kjøpe NuvaRing i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

NuvaRing blir ofte referert til som p-ring og er et trygt og sikkert prevensjonsmiddel for kvinner som ikke ønsker å bli gravide.

 • Forhindrer graviditet med mer enn 99% sikkerhet
 • Reduserer risikoen for eggstokkreft
 • Motvirker kviser
 • Inneholder to aktive ingredienser: etonogestrel 11.7 mg og etinyløstradiol 2.7 mcg

NuvaRing kan enkelt og raskt bestilles over nett hos JiscPress. Alt du må gjøre, er å først fylle ut en online konsultasjon med en av våre leger. På den måten kan du være trygg på at du får et prevensjonsmiddel som er sikkert å bruke for deg og din helsetilstand.

jiscpress.org
NuvaRing
NuvaRing NuvaRing NuvaRing

Har NuvaRing noen fordeler?

Ja, en p-ring som NuvaRing gir en enkel, sikker og behagelig beskyttelse mot uønsket graviditet. I motsetning til p-piller, som gjerne må tas hver dag, skal p-ringen kun settes inn én gang per syklus og inneholder i tillegg bare halvparten av hormonene. På grunn av den lave dosen av hormoner, er det også mindre sannsynlig at NuvaRing vil fremkalle bivirkninger hos brukeren.

En annen fordel med NuvaRing er at den har vist seg å kunne redusere menstruasjonssmerter, samtidig som den også kan gi en mer stabil menstruasjonssyklus med regelmessige blødninger. Flere brukere har dessuten rapportert at denne p-ringen reduserer forekomsten av kviser og andre urenheter i huden. I tillegg vil ikke effekten av p-ringen påvirkes av mageproblemer som diaré eller oppkast. NuvaRing kan også gi ekstra beskyttelse mot utviklingen av bekkenbetennelse, cyster på eggstokkene, samt livmor- og eggstokkreft. P-ringen vil imidlertid ikke beskytte deg mot seksuelt overførbare sykdommer.

Til toppen

Hvordan bruker man p-ring?

NuvaRing er en svært elastisk ring som er ca. 5 cm i diameter. Du kan selv sette inn p-ringen i skjeden, men for at ringen skal gi umiddelbar beskyttelse må du sette den inn på den første dagen i menstruasjonssyklusen. Du kan også sette den inn på dag 2-5 i syklusen, men det vil da ta 7 dager før du er fullstendig beskyttet.

P-ringen skal tas ut etter 3 ukers bruk på samme ukedag og tid som den ble satt inn, og du skal deretter ta en pause på 1 uke før du setter inn en ny ring (denne perioden kan sammenlignes med sukkerpillene du tar når du bruker p-piller). NuvaRing tas enkelt ut ved å hekte pekefingeren under ringen, eller ved å gripe tak i ringen mellom pekefingeren og langfingeren og trekke den ut. Du vil fortsatt være fullstendig beskyttet mot graviditet i løpet av de 7 dagen du ikke bruker p-ringen. Det er også normalt at du opplever en avbruddsblødning 2-3 dager etter at ringen er tatt ut. Denne blødningen trenger ikke å være helt avsluttet før du setter inn en ny ring.

Hvis p-ringen utstøtes ved et uhell, kan den rengjøres med kaldt til lunkent (ikke varmt) vann og settes inn igjen med det samme. Ringen kan også være ute av skjeden i inntil 3 timer før den preventive effekten vil være redusert.

Til toppen

Hvordan virker NuvaRing og hvilke bivirkninger kan den gi?

Denne p-ringen inneholder hormonene etonogestrel (120mcg) og etinyløstradiol (15mcg) som forhindrer graviditet ved å hemme eggløsningen i kroppen. Samtidig bidrar de også til at slimet over livmorhalsen blir tykkere og mer klebrig slik at det blir vanskeligere for sædceller å trenge igjennom. I tillegg vil også slimhinnen i livmoren bli tørrere og glattere, noe som gjør det umulig for et befruktet egg å feste seg der for å vokse.

Bruken av NuvaRing medfører sjelden bivirkninger ettersom dens innhold av hormoner er svært lav. Eventuelle bivirkninger som likevel kan forekomme er magesmerter, kviser, soppinfeksjon i skjeden, hodepine, svimmelhet, nedsatt sexlyst, ømme bryster og vektøkning. Disse uønskede sideeffektene er som regel milde og vil forsvinne etter kort tid.

Dersom du skulle oppleve plagsomme og/eller mer alvorlige bivirkninger, er det viktig at du stopper bruken av NuvaRing og kontakter lege eller apotek omgående.

Til toppen

Er NuvaRing riktig for meg?

De fleste kvinner i alderen 18 til 40 år kan trygt bruke NuvaRing for å beskytte seg mot graviditet. Preparatet er imidlertid reseptbelagt, og du må derfor rådføre deg med lege før du eventuelt begynner å bruke p-ringen. Her hos JiscPress kan du raskt og sikkert gjennomføre en uforpliktende konsultasjon på nett.

Du må imidlertid ikke bruke NuvaRing hvis du er gravid eller tror du kan være gravid, eller hvis du er allergisk mot noen av stoffene i p-ringen. Det er heller ikke anbefalt at kvinner som ammer eller er over 35 år og røyker bruker dette prevensjonsmiddelet. Videre bør du unngå å bruke p-ring dersom du har, har hatt eller er i risikogruppen for:

 • Brystkreft eller andre kreftformer som er følsomme for østrogen
 • Nedsatt leverfunksjon
 • Blodpropp
 • Udiagnostiserte blødningsforstyrrelser
 • Migrene med aura
 • Hjerteinfarkt
 • Krohns
 • Diabetes

Enkelte typer medisiner og ingredienser slik som epilepsimedisiner, hiv medisiner, antibiotika og Johannes urt kan også forstyrre eller bli forstyrret av hormonene p-ringen. Det er derfor viktig at du rådfører deg med lege før du kombinerer disse preparatene.

Til toppen

Hvor kan jeg kjøpe p-ring?

Du må ha en resept for å kunne kjøpe NuvaRing. Ved å fylle ut en online konsultasjon her hos JiscPress, vil en av våre autoriserte leger kunne avgjøre om NuvaRing er et trygt og forsvarlig prevensjonsmiddel for deg og din kropp. Dersom legen avgjør at p-ring er et sikkert og passende alternativ for deg, vil han sende en e-resept til et av våre apotek. Den elektroniske resepten vil så bli behandlet av apoteket, som deretter pakker og sender medisinen i en diskré pakke direkte til din ønskede leveringsadresse. Både konsultasjonen og forsendelsen av medisinen er inkludert i prisen.

Til toppen