jiscpress.org
HjemP-pillerMicrogynon

Kjøpe Microgynon i Norge Uten Resept - Anmeldelser, Best pris

Bayer

P-pillen Microgynon er et anbefalt førstevalg hos jenter som skal begynne med prevensjon. Det er en skånsom kombinasjonspille som forebygger uønsket graviditet ved å hemme eggløsningen hos kvinner og samtidig endre slimet som skilles ut i livmorhalsen. Dermed blir det vanskelig for sædceller å nå frem til egget. Microgynon er et svært pålitelig prevensjonsmiddel som forhindrer graviditet med nærmere 100% sikkerhet.

 • Forårsaker færre bivirkninger enn liknende p-piller
 • Bidrar ofte til en lettere, mindre smertefull og mer regelmessig menstruasjon
 • Kan brukes som angrepille
 • Inneholder to aktive ingredienser: levonorgestrel 150 mikrog og etinyløstradiol 30 mikrog

jiscpress.org
Microgynon 30
Billede af Microgynon Microgynon Microgynon

Hvordan fungerer Microgynon?

I motsetning til minipillen som kun inneholder ett hormon, er Microgynon en kombinasjonspille som inneholder to aktive ingredienser: etinyløstradiol og levonorgestrel. Disse hormonene er syntetiske versjoner av østrogen og progestin som finnes naturlig hos kvinner. Det er kombinasjonen av hormonene som gjør Microgynon til et så effektivt prevensjonsmiddel, ettersom de virker på tre forskjellige områder og dermed gir deg trippel beskyttelse.

Etinyløstradiolet virker ved å lure kroppen din til å tro at en eggløsning allerede har skjedd, hvilket hindrer dens virkelige egg i å bli sluppet fra eggstokkene hver måned. Dermed blir det ingen egg for sædceller å befrukte. Levonorgestrelet bidrar på sin side til at tykkelsen på det naturlige slimet i livmorhalsen øker. Dette gjør det nærmest umulig for sædceller å trenge igjennom til livmoren for å befrukte et egg. Levonorgestrelet stopper også livmorshinnen fra å utvikles hvilket betyr at dersom et egg ved et ekstremt sjeldent tilfelle skulle utskilles og befruktes, kan det ikke feste seg til livmorveggen for å vokse.

Til toppen

Hva er fordelene med denne pillen?

Ved riktig bruk er Microgynon et av de mest pålitelige prevensjonsmidlene som finnes for kvinner som ikke ønsker å bli gravide. Riktig bruk innebærer at tabletten tas hver dag, med unntak av de angitte pillefrie dagene. Det anbefales også at man tar ekstra forhåndsregler i tilfeller der risikoen for graviditet er ekstra høy.

Microgynon har i tillegg vist seg å kunne redusere premenstruelle spenninger og kan derfor med fordel benyttes av kvinner som er plaget av smerter i forbindelse med menstruasjon. Samtidig opplever mange at denne prevensjonspillen også gir en mer forutsigbar og stabil menstruasjonssyklus. I noen tilfeller har dessuten bruken av dette p-pille merket vært spesielt nyttig for kvinner som lider av endometriose.

Hvis du har hatt ubeskyttet sex er det også mulig å lage en angrepillekur av Microgynon. 8 piller må da tas fordelt på to doser: 4+4 med 12 timers mellomrom. For at kuren skal være effektiv, er det viktig at den fullføres innen 72 timer etter at samleiet fant sted.

Til toppen

Hvordan tas Microgynon og hvilke bivirkninger kan forekomme?

Denne p-pillen er et oralt pervensjonsmiddel som tas i form av tabletter. For at den skal gi umiddelbar beskyttelse, er det viktig at du starter med å ta denne prevensjonspillen den første dagen i menstruasjonssyklusen. Deretter tas pillen hver dag i 21 dager før du tar en pause i syv dager. Du er fortsatt beskyttet under de pilllefrie dagene og det er normalt at du får en menstruasjonslignende blødning i denne perioden. Når de syv dagene er omme, begynner du på pillen igjen for de neste 21 dagene.

Du kan også starte med Microgynon senere i syklusen. Det vil da kun ta syv dager før du er fullstendig beskyttet. Det er imidlertid viktig å bruke ekstra beskyttelse under denne perioden for å unngå å bli gravid. Det er også viktig å bruke ekstra beskyttelse dersom du kaster opp eller har kraftig diaré da det er sjanser for at tabletten ikke har rukket å bli fullstendig tatt opp i mage- /tarmkanalen. Dette gjelder spesielt dersom det kun er tre til fire timer siden du tok tabletten.

Som med alle andre legemidler, kan også bruken av Microgynon forårsake bivirkninger. Det betyr imidlertid ikke at alle får det, og selv om noen kan oppleve ubehag de første 3-6 månedene, er noe som normalt går over. Vanlige bivirkninger vil være hodepine, kvalme, magesmerter, humørsvingninger, depresjon, vektøkning og ømme bryster. Mindre vanlige bivirkninger vil være diaré, migrene, nedsatt sexlyst, utslett og vøskeretensjon (økt mengde vann i kroppen). Skulle du få mer alvorlige bivirkninger slik som unormal hoste, kraftige smerter i brystet, kortpustethet, taleproblemer, migreneanfall, kraftig magesmerter eller endringer i syns-, hørsel-, lukte- eller smakssans er det viktig at du stopper bruken av Microgynon og kontakter lege omgående.

Til toppen

Hvem kan og kan ikke bruke Microgynon?

De fleste kvinner over 18 år kan bruke Microgynon for å beskytte seg mot uønsket graviditet. Det er imidlertid viktig å konsultere lege angående eventuelle medisiner du tar og annen helserelatert informasjon før du begynner å bruke preparatet. En gratis online konsultasjon med en av våre autoriserte leger kan gjennomføres her.

Du bør ikke bruke Microgynon hvis du er gravid eller mistenker at du kan være gravid. Det anbefales heller ikke at du bruker denne p-pillen dersom du ammer. I tillegg bør du ikke bruke preparatet hvis du har/har hatt følgende tilstander:

 • Sykdom eller lidelse som påvirker blodsirkulasjonen
 • Allergisk overfor etinyløstradiol og levonorgestrel
 • Gulsott eller annen alvorlig leversykdom
 • Brystkreft eller kreft i kjønnsorganene
 • Godartet eller ondartet leversvulst
 • Uforklarlige underlivsblødninger
 • Høy risiko for blodpropp
 • Migrene med aura
 • Diabetes mellitus
 • Slag
Til toppen

Kan jeg fornye resepten min hos dere?

Du kan dessverre ikke fornye din resept hos oss, men du kan derimot enkelt og raskt få tilgang til en ny resept. Alt du må gjøre er å fullføre en gratis online konsultasjon med en av våre leger. Denne konsultasjonen skal hjelpe legen med å avgjøre om Microgynon er et sikkert og riktig alternativ for deg og din helse. Hvis legen godkjenner forespørselen, vil en e-resept bli videresendt til vårt apotek som så klargjør og sender prevensjonspillene rett hjem til deg i en diskré pakke. Avhengig av forsendelsesmetode, kan pakken leveres innen så lite som 48 timer.

Til toppen